X

"Έσβησε" ο Στάθης Λαζαρίδης που είχε τραυματιστεί στα Ζωνιανά

Ο ειδικός φρουρός που έιχε τραυματιστεί σε επιχείρηση "φιάσκο" της ΕΛ.ΑΣ άφησε την τελευταία του πνοή μετά από άνιση μάχη 8 χρόνων.Συλληπητήρια από Μεϊμαράκη.

Ant1news

Ήταν 5 του Νοέμβρη του 2007 όταν μια επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στα Ζωνιανά, για τον εντοπισμό χασισοκαλλιεργειών, είχε τραγική κατάληξη.

Ο Στάθης Λαζαρίδης και οι συνάδελφοι του επέβαιναν σε 12 τζιπ, όταν δέχτηκαν καταιγισμό πυρών από καλάσνικοφ λίγο έξω από τα Ζωνιανά, στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου.

Η αστυνομία είχα κάνει τότε λόγο για επιχείρηση φιάσκο, αλλά το αποτέλεσμα αυτού του φιάσκου ήταν να τραυματιστούν ελαφρά και ο Στάθης Λαζαρίδης να χτυπηθεί στον αυχένα.

Ο 27χρονος τότε άντρας είχε αποκτήσει μόλις πριν από 2 μήνες μια κορούλα την οποία δεν έμελλε να χαρεί ποτέ.

Η σφαίρα στον αυχένα τον άφησε ζωντανό – νεκρό, παρά τις αλλεπάληλες χειρουργικές επεμβάσεις, αλλά και την νοσηλεία σε ειδικό κέντρα αποκατάστασης στο Ισραήλ, στο οποίο η πολιτεία φρόντισε να τον στείλει.

Τελικά η καρδιά του άτυχου άντρα δεν άντεξε μετά από 8 χρόνια άνισης μάχης και σταμάτησε να χτυπά χθες το βράδυ στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Δήλωση Μεϊμαράκη για τον θάνατο του Στάθη Λαζαρίδη

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στο άκουσμα του θανάτου του ειδικού φρουρού, Στάθη Λαζαρίδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο ειδικός φρουρός Στάθης Λαζαρίδης που τραυματίστηκε σοβαρά σε επιχείρηση για ναρκωτικά υπέκυψε, μετά από οκτώ χρόνια σκληρής μάχης για τη ζωή, στα τραύματά του.

Θυσιάστηκε όπως πολλά άλλα μέλη της Ελληνικής Αστυνομίας για τη δική μας ασφάλεια και την προστασία των συμφερόντων του κοινωνικού συνόλου.  

Εκφράζω στη γυναίκα του, το παιδί του, τους οικείους του, τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου.

Δήλωση Καμμένου για τον θάνατο του Στάθη Λαζαρίδη

Σε δήλωση του για τον θάνατο του Στάθη Λαζαρίδη, ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος εκφράζει «τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του Ειδικού Φρουρού Στάθη Λαζαρίδη, που έχασε τη ζωή του στο καθήκον, μετά από οκτώ χρόνια άνισης μάχης με τον θάνατο».

Η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη σημειώνει «μόνο θλίψη προκαλεί σε όλους τους Έλληνες ο χαμός του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη, που έδωσε τιτάνια και μακρόχρονη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του σε επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στα Ζωνιανά. Ο 35χρονος Στάθης Λαζαρίδης, πατέρας ενός μικρού κοριτσιού, έπεσε στο βωμό του καθήκοντος στον αγώνα κατά της εγκληματικότητας. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και τους συναδέλφους του».