X

Μητρόπουλος: Μόνη έντιμη ψήφος στο ΚΚΕ

«Σταλινικές» μεθόδους καταλόγισε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητρόπουλος με αφορμή το «κόψιμο» του από τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Ant1news

«Ξεσπάθωσε» σήμερα ο Αλέξης Μητρόπουλος μετά την οριστικοποίηση του αποκλεισμού του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Ο κ. Μητρόπουλος υποστήριξε ότι ούτε στην περίοδο της σταλινικής τρομοκρατίας δεν ακολουθήθηκαν οι μέθοδοι που ακολούθησε η σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για να πετάξει στην άκρη ένα στέλεχος που πρώτευσε στις προηγούμενες εκλογές.

Ο κ. Μητρόπουλος σε συνέντευξη του στο BHMAFM, είπε ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να μιλάει για παράλληλο πρόγραμμα αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί το μνημόνιο απαγορεύει ρητά ακόμα και την διατύπωση εναλλακτικού σχεδίου.

Ο κ. Μητρόπουλος επέκτεινε τον συλλογισμό του, ξεκαθαρίζοντας ότι ο απεγκλωβισμός από το μνημόνιο δεν μπορεί να γίνει από αυτούς που το ψήφισαν και γι΄ αυτό κάλεσε τους ψηφοφόρους να «τιμωρήσουν» τα μνημονιακά κόμματα, «η μόνη επιλογή για την πατρίδα μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων γιατί πήγαμε σαν "πρόβατα στη σφαγή" είναι ή ο λαός να μην συμμετάσχει μην ψηφίζοντας τα τέσσερα μνημονιακά κόμματα ή εντιμότερο να ψηφίσει ΚΚΕ».

«Πιστεύω ότι και η αποχή είναι υψηλής συνειδητότητας επιλογή» πρόσθεσε και εκτίμησε ότι μετά τις εκλογές οδεύουμε προς έναν μεγάλο μνημονιακό συνασπισμό.

Χαρακτήρισε «προσβολή» για την Αττική το «κόψιμό» του από τις λίστες ενώ αναφερόμενος σε όσα προηγήθηκαν είπε ότι αποδέχθηκε την τελευταία τιμητική θέση προκειμένου να έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του στην Κεντρική Επιτροπή.

Ο κ. Μητρόπουλος επανήλθε στο «κόψιμο» του από τα ψηφοδέλτια και το χαρακτήρισε προσβολή για τους ψηφοφόρους της Αττικής που τον ανέδειξαν πρώτο σε σταυρούς προτίμησης, «τους κάλεσα να παραδεχθούν ότι βρίσκομαι σε ένα σχέδιο πολιτικής εξόντωσης και τους κάλεσα να ανακαλέσουν την άποψή τους» .

Σ δεύτερη προσβολή χαρακτήρισε και την τοποθέτηση του κ Μπαλτά στην θέση του στο ψηφοδέλτιο, λέγοντας ότι δεν ξέρει τίποτα για την εκλογι9κή του περιφέρεια.

Ο κ. Μητρόπουλος θεώρησε ότι  με τον τρόπο αυτό τιμωρήθηκε γιατί διατύπωσε την άποψη ότι πήγαμε χωρίς σχέδιο στην διαπραγμάτευση και ότι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου ήταν επαίσχυντη και κακή. Άλλωστε όπως είπε ο κ. Μητρόπουλος και όσοι άλλοι ψήφισαν παρών στις κρίσιμες ψηφοφορίες υποβαθμίστηκαν στα ψηφοδέλτια του κόμματος.