X

Διαδικτυακά θα κλείνονται τα ραντεβού του ΠΕΔΥ

Πιλοτικά ξεκίνησε το κλείσιμο ραντεβού μέσω διαδικτύου για το ΠΕΔΥ, με το μέτρο να αναμένεται να επεκταθεί σε όλη τη χώρα τους επόμενους μήνες.

Ant1news

Τα διαδικτυακά ραντεβού για τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προσδοκάται ότι θα επιτρέψουν στους ενδιαφερόμενους την πρόσβασή τους σε αυτές, γρηγορότερα, ευκολότερα και ανέξοδα.

Το ζήτημα του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών για ραντεβού στο ΠΕΔΥ έχει απασχολήσει τους ιθύνοντες από τη «γέννηση» κιόλας του Οργανισμού, τον περασμένο Μάιο, οπότε και η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και το ΥΥΚΑ είχαν στοχεύσει στη δημιουργία ενιαίας πλατφόρμας προγραμματισμού ραντεβού σε εθνικό επίπεδο.

Οι πόροι για το έργο, που αναλαμβάνει η ΗΔΙΚΑ ΑΕ, προέρχονται από το ΕΣΠΑ.

Δεν είναι μόνο η βελτιστοποίηση των υπηρεσιών προς τους ενδιαφερόμενους, αλλά και καλύτερος έλεγχος των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Στο πλαίσιο αυτό, στην κεντρική βάση δεδομένων της ΗΔΙΚΑ από τη μία θα καταχωρούνται η διαθεσιμότητα των γιατρών ανά ειδικότητα και θα κλείνονται τα ραντεβού και από την άλλη θα ενημερώνονται οι ιατροί για τις μηνιαίες υποχρεώσεις τους, σύμφωνα με τα προγραμματισμένα ραντεβού.

Όπως έγινε γνωστό από το ΥΥΚΑ πάντως  η εν λόγω διαδικτυακή εφαρμογή των ραντεβού είναι έτοιμη και έχει εφαρμοστεί πιλοτικά στο ΠΕΔΥ Αλεξάνδρας στην Αθήνα, ενώ αναμένεται η σταδιακή επέκταση της στα υπόλοιπα ΠΕΔΥ όλης της χώρας μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους".