X

Νέος σταθμός μισθωμένων ποδηλάτων στη Θεσσαλονίκη

Κερδίζει έδαφος το i-Bike! Μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν βόλτες χωρίς άγχος. Η επιχειρηματική δράση στηρίζεται από την Endeavor.

Ant1news

Από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης κάτοικοι και επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μία βόλτα με συνολικά 150 ποδήλατα που μπορούν να προμηθεύονται από εννέα σταθμούς, μιας και φέτος εγκαινιάστηκε ένας ακόμα σταθμός, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Πριν από ένα χρόνο ακριβώς ξεκίνησε αυτή η πρωτότυπη προσπάθεια, που υποστηρίζεται από την Endeavor, δείχνοντας ότι το i-Bike κερδίζει έδαφος. Συγκεκριμένα, έγιναν περισσότερες από 19.000 μισθώσεις ποδηλάτων, διανύθηκαν περίπου 870.000 χιλιόμετρα με ορθοπεταλιές, εξοικονομήθηκαν σχεδόν 200 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε στον Γιώργο Γρηγοριάδη ο διευθυντής ανάπτυξης συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων, Δημήτρης Δημητριάδης, εγκαινιάζοντας τον καινούργιο σταθμό, εκτείνεται παραλιακά συνδυασμένη μετακίνηση στο μέλλον.

Η επιχειρηματική αυτή δράση στηρίζεται από την Endeavor, το διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό που επιλέγει και αγκαλιάζει τους πιο υποσχόμενους επιχειρηματίες ανά τον κόσμο. Με τη βοήθεια κορυφαίων επιχειρηματικών ηγετών και επενδυτών παγκοσμίως, τους παρέχει στρατηγικές συμβουλές, έμπνευση και επαφή με επενδυτές και αγορές στοχεύοντας στην επιτυχία τους.

Ο Γιώργος Βουλγαρούδης, κατασκευαστής συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων, τονίζει ότι ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή, καθώς περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι τον προηγούμενο μήνα έδειξαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους.