X

Η Ζωή πέταξε έξω τους απλήρωτους συμβασιούχους

Νέες φωτιές άναψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Φέρεται να έδωσε εντολή να εκδιωχθούν οι περίπου 70 συμβασιούχοι, οι οποίοι είναι απλήρωτοι τουλάχιστον 6 μήνες.

Ant1news

Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχθηκαν το απόγευμα στη Βουλή, όπου δεν επιτράπηκε η είσοδος στους απλήρωτους συμβασιούχους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού σταθμού.

Η νέα συντονίστρια ούτε λίγο ούτε πολύ, τους πέταξε έξω, παρουσιάζοντας τους ένα "μπακαλόχαρτο" που έγραφε ότι δεν μπορούσαν να εισέλθουν στους χώρους που στεγάζεται το Κανάλι της Βουλής. Έδωσε μάλιστα εντολή να αφαιρεθούν τα ονόματά τους από τις πόρτες των γραφείων τους, ενώ το επόμενο βήμα ήταν να μην έχουν πρόσβαση στο σύστημα των ειδήσεων. Σε ερώτησή τους γιατί συνέβη αυτό, όταν μάλιστα είναι γνωστό πως σε προεκλογική περίοδο αναστέλλεται οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή, εκείνη τους απάντησε πως "όλοι εσείς για εμένα δεν υπάρχετε"!

Πρόκειται για τους συμβασιούχους που ενοχλούν την κ. Κωνσταντοπούλου, αφού πριν από λίγες ημέρες είχαν σηκώσει πανό σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει. "Όχι στη Ζωή της ανεργίας", έγραφε το πανό.

Η συντονίστρια κ. Κατωτάκη φέρεται να τους είπε πως έχει λάβει προφορική εντολή από τον γ.γ. της Βουλής να τους απαγορεύσει την είσοδο γι' αυτό κλήθηκε ο φρούραρχος. Πάντως η ασφάλεια της Βουλής δεν τους έδιωξε βίαια από το χώρο, τους είπε ωστόσο, πως η εντολή που έχουν λάβει είναι να μην αφήσουν κανέναν να μπει στο κτήριο που στεγάζεται το Κανάλι της Βουλής.

Πρόκειται για εργαζόμενους που οι συμβάσεις εργασίας τους έληξαν τον περασμένο Ιανουάριο και έκτοτε δεν ανανεώθηκαν, παρότι εξακολουθούσαν να εργάζονται χωρίς να πληρώνονται. Σήμερα κοινοποιήθηκε και η αγωγή τους προς τη Βουλή.

Σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι καταλογίζει στη Ζωή Κωνσταντοπούλου υποκριτικό ενδιαφέρον για τα δικαιώματα των εργαζομένων και τονίζει πως τους εκδικείται για τις καταγγελίες και διαμαρτυρίες τους. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ποταμιού:

«Οδυνηρή έκπληξη περίμενε τους απλήρωτους συμβασιούχους του καναλιού της Βουλής. Πέντε εργαζόμενοι, όταν πήγαν στη δουλειά τους, διαπίστωσαν ότι η είσοδος έχει απαγορευθεί γι αυτούς. Με χαρτί που τους έδειξαν, δίχως υπογραφή κανενός, τους ειπώθηκε ότι δεν επιτρέπεται να μπουν στο κτίριο. Εντελώς συμπτωματικά πρόκειται για τους συμβασιούχους που είχαν πρωτοστατήσει στις καταγγελίες για όσα συμβαίνουν στο κανάλι και είχαν πρωταγωνιστήσει στις σχετικές διαμαρτυρίες. Κατά τα λοιπά η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου νοιάζεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Πάντως για τον εαυτό της έχει φροντίσει ήδη για το γραφείο που θα καταλάβει μετά τις εκλογές».