X

Τραγωδία με μετανάστες ανατολικά του Φαρμακονησίου

Δέκα νεκροί από ανατροπή λέμβου που μετέφερε τουλάχιστον 100 μετανάστες ανατολικά του Φαρμακονησίου. Ανατροπή πλαστικού σκάφους και στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου.

Ant1news

Λέμβος στην οποία επέβαιναν περίπου 100 άτομα ανατράπηκε, τα ξημερώματα, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα από τη θαλάσσια περιοχή έχουν καταφέρει να διασωθούν 68 άτομα, ενώ άλλοι 29 κατάφεραν μόνοι τους να κολυμπήσουν και να βγουν στο Φαρμακονήσι. Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη έρευνες από ελικόπτερο Super Puma και πλωτό του λιμενικού για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας δέχθηκε τηλεφώνημα μέσω του αριθμού 112 ότι μετανάστες βρίσκονται σε κίνδυνο στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο Super Puma και πλωτό του λιμενικού από τη Μυτιλήνη για τον εντοπισμό τους.

Την ίδια ώρα, άκαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό τεσσάρων ανήλικων που αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, μετά την ανατροπή πλαστικού σκάφους που μετέφερε παράτυπους μετανάστες. Το λιμενικό περισυνέλεξε σώους 24 μετανάστες από τη θάλασσα.