X

Βίντεο: Επίθεση του «Ρουβίκωνα» στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ

Καταδρομική επίθεση στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ έκανε η ομάδα αντιεξουσιαστών και στη συνέχεια ανήρτησε το σχετικό βίντεο στο διαδίκτυο.

Ant1news

Το πρωί της Δευτέρας πραγματοποίησε καταδρομική επίθεση η ομάδα αντιεξουσιαστών «Ρουβίκωνας» στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ, στη συμβολή των οδών Σταδίου και Κολοκοτρώνη.

Το βίντεο, που αναρτήθηκε σε ιστότοπο αντιεξουσιαστών, λίγη ώρα μετά τις 8, που πραγματοποιήθηκε η επίθεση,  συνοδεύεται από κείμενο – προκήρυξη, στο οποίο αναφέρεται:

«Σήμερα 14 Σεπτέμβρη στις 8.10 το πρωί ομάδα συντρόφων του Ρουβίκωνα εισέβαλε στον 7ο όροφο του κτηρίου που στεγάζεται το ΤΑΙΠΕΔ επί της οδού Σταδίου και Κολωκοτρώνη στην πλατεία Κολωκοτρώνη. Οι σύντροφοι ισοπέδωσαν τον όροφο. Σπάστηκαν οι υπολογιστές, τα λάπτοπ, τα γραφεία, τζάμια, εκτυπωτές, κάμερες κ.α. Επίσης καταστράφηκαν έγγραφα. Οι security που φύλασσαν την είσοδο του κτηρίου κρατήθηκαν από μια περιφρούρηση της ομάδας η οποία τους αφαίρεσε τους ασυρμάτους τους και οι σύντροφοι αποχώρησαν ανενόχλητοι. Το κτήριο του ΤΑΙΠΕΔ φυλάσσεται σε 24ωρη βάση από ΔΕΛΤΑδες και ΟΠΚΕ αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν εμπόδισε την επίθεση και την ισοπέδωση του ορόφου…».

Η ομάδα «Ρουβίκωνας» έκανε την πρώτη «εμφάνισή» της στις 8 Μαρτίου, οπότε και κατέλαβε τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, ενώ περίπου ένα μήνα αργότερα είχε πραγματοποιήσει συγκέντρωση υπέρ αναρχικών απεργών πείνας στο περιστύλιο της Βουλής. Πρόσφατα, είχε κάνει διαμαρτυρία με ρίψη φέιγ βολάν έξω από το Μαξίμου, όπου και ανήρτησε πανό με συνθήματα κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η τελευταία παρέμβαση που είχε κάνει ήταν όταν αποπειράθηκαν να διακόψουν προεκλογική ομιλία του Μάκη Βορίδη, στη Φιλαδέλφεια, της οποία όμως ανέκοψε η Αστυνομία.