X

Μεϊμαράκης: Αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές θα πάω πρώτα στον Τσίπρα

«Ο λαός πρέπει να αποφασίσει μεταξύ Τσίπρα και εμένα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον της ΕΡΤ. Την Πέμπτη, στις 19:30, στην Ομόνοια η κεντρική ομιλία.

Ant1news

«Εδώ υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση, μια σκληρή πραγματικότητα. Μπορεί να υπάρχουν καλύτεροι, αλλά η τύχη το έφερε και ο κόσμος πρέπει να αποφασίσει μεταξύ του Τσίπρα και εμένα», δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο Πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μία ημέρα μετά το debate με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση γιατί δεν προχωρά σε αυτοκριτική για τις πολιτικές των κυβερνήσεων Καραμανλή και Σαμαρά, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε ότι η αυτοκριτική έχει γίνει και πως δεν είναι μαζοχιστής να επαναλαμβάνει αυτά τα πράγματα λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, τονίζοντας ότι τώρα είναι ώρα μάχης.

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές θα πάει πρώτα στον Αλέξη Τσίπρα για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Χαρακτήρισε ασυναρτησίες το αίτημα του πρώην πρωθυπουργού για «έναν ή δύο περισσότερους βουλευτές για τον ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνοντας ότι εκείνος «νομίζει ότι ακόμα έχει 149».

«Ζητώ συνεργασία, για να προχωρήσουμε μαζί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις έως το Πάσχα του 2016. Αν αυτά δεν γίνουν, και ο Τσίπρας δεν τις πιστεύει αυτές τις μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις, αν δεν τις προχωρήσει λοιπόν, οι ευρωπαίοι δεν πρόκειται να ανοίξουν κουβέντα για τα υπόλοιπα» ανέφερε.

Στην παρατήρηση ότι θα παρέχει στήριξη η αντιπολίτευση, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Να μη θεωρείτε δεδομένη τη στάση της Ν.Δ. στις ψηφοφορίες για τους εφαρμοστικούς νόμους» και εξήγησε ότι η στάση των βουλευτών του κόμματος εξαρτάται από το τι θα φέρει στη Βουλή ο πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα ότι η ΝΔ θα πρέπει να είναι αξιωματική αντιπολίτευση κι όχι στην κυβέρνηση, ώστε να μην καταστεί η Χρυσή Αυγή αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε λόγο για ατόπημα του πρώην πρωθυπουργού.

Τα λάθη του Τσίπρα στην οικονομία στοίχισαν 90 δις ευρώ επεσήμανε επίσης ο κ. Μεϊμαράκης ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ανέφερε οτι «στον ΣΥΡΙΖΑ είναι διαπλεκόμενοι μέχρι το μεδούλι, όπως οι ίδιοι οι σύντροφοί τους καταγγέλλουν»

Αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ και στην κατάθεση Φαλτσιανί, ζήτησε «να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, δεν χρειάζεται εγγυητές η Δικαιοσύνη». 

Νέα επίθεση εναντίον της ΕΡΤ

Ο κ. Μεϊμαράκης στη συνέντευξή του εξαπέλυσε νέες βολές κατά της ΕΡΤ, κάνοντας λόγο για «μικρότητες», και σημείωσε ότι η ΕΡΤ συμπεριφέρθηκε «φθηνιάρικα», κάτι που ο ίδιος δεν περίμενε. Διευκρίνισε ότι το ζήτημα με το «ύψος», στο οποίο αναφέρθηκε στη διάρκεια της τηλεμαχίας ήταν χιούμορ.

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η ΕΡΤ ανέφερε πως η δοιίκησή της «δηλώνει ότι δεν προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των καλεσμένων στις ενημερωτικές εκπομπές της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμμερίζεται τις εκφραζόμενες από αυτούς απόψεις. Σε κάθε περίπτωση, η ΕΡΤ υπηρετεί απαρέγκλιτα το θεσμικό της ρόλο».

Οπως έγινε γνωστό ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Αθήνα, την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 19:30,  στην πλατεία Ομονοίας.