X

Νέες συλλήψεις μεταναστών με πλαστά έγγραφα

Καθημερινή η «μάχη» των αστυνομικών στα αεροδρόμια, με σκοπό να «μπλοκάρουν» αλλοδαπούς που προσπαθούν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα.

Ant1news

Του Γιάννη Αρβανίτη

Τελειωμό δεν έχουν οι συλλήψεις στα αεροδρόμια, σε καθημερινή βάση,  παράτυπων μεταναστών, που προσπαθούν να φύγουν για χώρες του εξωτερικού, έχοντας  πλαστογραφημένα έγγραφα που κάποιοι επιτήδειοι τους πούλησαν

Χθες εντοπίστηκαν 10 στα αεροδρόμια Ρόδου και Σαντορίνης – και σήμερα άλλοι 7 σε αυτά του Ηρακλείου και της Σαντορίνης πάλι.

Αστυνομικοί που εκτελούσαν υπηρεσία στο Κρατικό Αερολιμένα Θήρας, εντόπισαν τρεις υπηκόους Συρίας, 34, 65 και 75 ετών, που προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε πτήση για τη Γερμανία, χρησιμοποιώντας πλαστά Γαλλικά διαβατήρια.

Το ίδιο συνέβη και στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», όταν τέσσερις αλλοδαποί, τρεις υπήκοοι Συρίας κι ένας Σουδανός – θέλησαν να ταξιδέψουν με πλαστογραφημένα έγγραφα. Τα διαβατήρια που είχαν ήταν Γαλλικά (2),Πολωνικό και Ισπανικό, ενώ προορισμός τους ήταν η Γαλλία και η Ελβετία.

Και στις επτά περιπτώσεις τα πλαστογραφημένα έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος των αλλοδαπών σχηματίστηκαν δικογραφίες και οδηγήθηκαν στους αρμοδίους Εισαγγελείς.

Οι Αστυνομικές Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τα «κυκλώματα» αυτά, που εφοδιάζουν πρόσφυγες και κάθε λογής μετανάστες με πλαστά χαρτιά, ώστε να ταξιδέψουν αεροπορικώς για χώρες του εξωτερικού – κάτι που γίνεται αντί μεγάλων χρηματικών ποσών!