X

Πως "είδαν" οι επικοινωνιολόγοι το debate Τσίπρα-Μεϊμαράκη

Τι λένε οι επικοινωνιολόγοι για την εμφάνιση των δύο πολιτικών αρχηγών στο debate. Πως τους κρίνουν...

Ant1news



Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν οι δυο πολιτικοί αρχηγοί, καθώς κανένας δεν κυριάρχησε και μοναδικός ξεκάθαρος νικητής ήταν το δέκατο ντιμπέιτ, που αποδείχτηκε σύμφωνα με τους ανθρώπους της επικοινωνίας… στο δέκα το καλό.

Στο περιεχόμενο οι δύο μονομάχοι ήταν ξεκάθαρο ότι προσπάθησαν να αποφύγουν το λάθος και σύμφωνα με τους ειδικούς από την αναμέτρησή τους αναδείχθηκε ξεκάθαρα η σύγκρουση κριτικής. Αμφίρροπη ήταν η αναμέτρηση και στο πεδίο της εικόνας, με τις ενδυματολογικές επιλογές, το προσανατολισμό των σωμάτων καθώς επίσης τις αντιδράσεις τους, να δίνουν μικρές νίκες στον καθένα.

«Ο κ. Τσίπρας έπινε αρκετές φορές νερό. Είχε αρκετές συσπάσεις στο πρόσωπο, μετέδιδε μια νευρικότητα. Ήταν αρκετά βελτιωμένος σε σχέση με όλες τις προηγούμενες εμφανίσεις του. Ο κ. Μεϊμαράκης ήταν πιο προσιτός με κίνδυνο όμως να τσαλακώσει την εικόνα του», είπε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας, Βασίλης Φεύγας.

Από πλευράς της, η επικοινωνιολόγος Μαρ. Λεωνιδοπούλου εκτίμησε ότι «ήταν πιο φλατ ο κ. Τσίπρας στις τοποθετήσεις του. Πιο φυσικός ο κ. Μεϊμαράκης».

 

Ήταν μια μάχη που δόθηκε στήθος με στήθος έως και το τελευταίο λεπτό του debate, λένε οι «μάγιστροι» της επικοινωνίας. Οι δύο αρχηγοί υπηρέτησαν με σαφήνεια τη στρατηγική που είχαν χαράξει, με τον καθένα να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του έναντι του άλλου.

«Στο κλείσιμο τους ήταν συνεπείς στα αφηγήματά τους. Ο Aλέξης Tσίπρας πιο συναισθηματικός και ο Bαγγέλης Μεϊμαράκης πιο ρεαλιστής», σημείωσε η κ. Λεωνιδοπούλου.

 

Σύμφωνα, δε, με τον Σύμβουλο Επικοινωνίας, Βασίλη Φεύγα, «ο κ. Τσίπρας είχε περισσότερη άνεση και επαφή με τον τηλεοπτικό φακό», ενώ «ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ήταν πιο ουσιαστικός».

 

Χαμηλό βαθμό, πάντως, πήραν και οι δυο στην παρουσίαση ενός συγκεκριμένου πλάνου για την επομένη ημέρα των εκλογών.