X

Ο Πέτρος Τατούλης για την υπόθεση Φλαμπουράρη

Η απάντηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με την υπόθεση Φλαμπουράρη.

Ant1news



Η Περιφέρεια Πελοποννήσου τήρησε απόλυτα το νομικό πλαίσιο που διέπει τους διαγωνισμούς, ήταν το μήνυμα που έστειλαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης και η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, με αφορμή το θέμα που αφορά στην ανάληψη του έργου στο αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου Κορινθίας από την εταιρεία «Διάτμηση». 

«Με την καινούργια τεχνητή εμπλοκή μιας πολιτικής ζωής του τόπου, όπου η ανθρωποφαγία είναι κύριο χαρακτηριστικό της, επιβεβαιώνονται τρία πράγματα: πρώτον ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η πιο ανταγωνιστική Περιφέρεια γιατί αυτή τη στιγμή στην εποχή της απόλυτης επικρατειακής απραξίας παράγει καινούργια έργα», ανέφερε ο κ. Τατούλης.

«Το δεύτερο που επιβεβαιώνεται είναι ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι αρχές της αναδεικνύονται ως πρότυπο Περιφέρειας, της διαφάνειας και της νομιμότητας. Και η τρίτη βασική αρχή ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου πολιτικά είναι πάρα πολύ μπροστά σε σχέση με όλη τη χώρα γιατί η ειλικρίνειά της και η αλήθεια της υπερβαίνουν κατά πολύ το μέσον όρον αντίληψης των πολιτικών κομμάτων σήμερα στη χώρα», πρόσθεσε.

Από πλευράς της, η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου, ανέφερε: «Είναι εντελώς ξεκάθαρο, το είπαμε από την πρώτη στιγμή, η Περιφέρεια Πελοποννήσου τήρησε απαρέγκλιτα και απόλυτα το νομικό πλαίσιο που διέπει αυτούς τους διαγωνισμούς. Επειδή ακούστηκαν πάρα πολλά το έργο είχε βασικό προϋπολογισμό 3.900.000 ευρώ, η έκπτωσή του ήταν 38%, η σύμβαση ήταν λοιπόν, με τη μείωση, περίπου στα 2,5 εκατομμύρια. Είναι ένα έργο το οποίο επί σειρά ετών ζητούσε ο Δήμος Βέλου-Βόχας, αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής στο αλιευτικό του Βραχατίου. Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει ότι δεν είχαν κατατεθεί τα δικαιολογητικά, όπως η φορολογική ενημερότητα, με δεδομένο ότι το έργο κρίθηκε και από την Επιτροπή Διαγωνισμού, όπου συμμετέχουν υπηρεσιακοί παράγοντες, αλλά και από την Επιτροπή Ενστάσεων, όπου μετέχουν υψηλόβαθμα επιχειρησιακά στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας».

«Και όχι μόνο αυτό, το έργο ελέγχθηκε και προσυμβατικά, αλλά και από τον Ελεγκτή Νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης», συμπλήρωσε η ίδια, ξεκαθαρίζοντας πως «σε κανένα σημείο δεν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα σχετικά με τη νομιμότητα των δικών μας ενεργειών».

Βίντεο από τη Νότια Ελληνική Τηλεόραση: