X

Συνεχίζεται το «θρίλερ» των δημοσκοπήσεων

Με τις κάλπες να ανοίγουν σε τρεις μέρες η μάχη για την πρωτιά, την τρίτη θέση και την είσοδο στη Βουλή, συνεχίζεται ψήφο με ψήφο.

Ant1news

Ένα απολύτως ρευστό πολιτικό σκηνικό καταγράφουν δύο νέες δημοσκοπήσεις, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές.

Στη μία δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και την Τετάρτη, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με βραχεία κεφαλή της ΝΔ  στην πρόθεση ψήφου, με ποσοστό 29% έναντι 28,4% για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Τα ποσοστά των δύο κομμάτων εμφανίζονται ενισχυμένα από την προηγούμενη μέτρηση, αλλά η διαφορά παραμένει στα ίδια επίπεδα και πάντα στο περιθώριο του στατιστικού λάθους.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,7 κι ακολουθούν ΠΑΣΟΚ 5,9%, ΚΚΕ 5,5%, Ποτάμι 5% και Λαϊκή Ενότητα 3,5%.

Μέσα στη Βουλή έστω και οριακά η Ένωση Κεντρώων με 3,2% και ΑΝΕΛ με 3%.

 

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο Πρωθυπουργό ο κ. Τσίπρας προηγείται οριακά του κ. Μεϊμαράκη με τα ποσοστά τους να βρίσκονται στο 36,55% και 35,1% αντίστοιχα.

Στην δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για λογαριασμό του Βήματος η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 37,4% έναντι ποσοστού 35,7% της κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ, στο σχετικό ερώτημα.

Στο μόνο ερώτημα στο οποίο υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά είναι σε αυτό της παράστασης νίκης όπου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 55,6% έναντι 30,5% της ΝΔ.

 

Σε άλλη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, η ΝΔ προηγείται με 0,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ κατέχει το 30% κι ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 29,5%. Τρίτο κόμμα – και σε αυτή τη δημοσκόπηση – είναι η Χρυσή Αυγή, με 6,5%. Η μάχη παραμένει και για την τέταρτη θέση με το ΚΚΕ να συγκεντρώνει το 5,5%, Το Ποτάμι ισοψηφεί με το ΠΑΣΟΚ στο 5% κι ακολουθεί η Ένωση Κεντρώων με 4%.

Η Λαϊκή Ενότητα μπαίνει οριακά στη Βουλή με το 3%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μένουν εκτός, με 2,5%.

Λαϊκή Ενότητα: «Δημοσκοπήσεις» στην υπηρεσία της μνημονιακής εκτροπής

«Για άλλη μια φορά οι δημοσκοπήσεις γίνονται τμήμα της μνημονιακής και αντιδημοκρατικής εκτροπής. Οι ίδιες εταιρείες με τις ίδιες υποτιθέμενα αντικειμενικές μεθόδους που πρόβλεπαν οριακή διαφορά ή επικράτηση του «ναι» στο δημοψήφισμα, έρχονται τώρα να εξυπηρετήσουν το σχέδιο πολιτικής περιθωριοποίησης των δυνάμεων που αντιστέκονται στο μνημονιακό εξευτελισμό και κυρίως τη Λαϊκή Ενότητα, προσφέροντας συνειδητά και εξόφθαλμα παραποιημένη εικόνα της δυναμικής τους.

Καλούμε τους πολίτες να τους αγνοήσουν, να γυρίσουν την πλάτη στο στημένο «ντέρμπι» για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη μνημονιακή συγκυβέρνηση, να ψηφίσουν όπως αγωνίστηκαν, λέγοντας ΟΧΙ στην παράταση της καταστροφής και στηρίζοντας την ελπίδα και τη Λαϊκή Ενότητα.»