X

Ο πρόσφυγας που δέχτηκε τρικλοποδιά από οπερατέρ προσελήφθη ως προπονητής

Σχολή προπονητών στην Ισπανία αποφάσισε να του προσφέρει την ευκαιρία να ξεκινήσει μία νέα ζωή.

Ant1news

Η ιστορία του Σύρου πρόσφυγα που δέχθηκε τρικλοποδιά από την Ουγγαρέζα εικονολήπτρια μαζί με το γιο του, στην προσπάθεια του να ξεφύγει από αστυνομικούς, προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή. Τα βίντεο που εικονίζουν την σοκαριστική σκηνή απανθρωπιάς έκανε το γύρο του κόσμου και η γυναίκα απολύθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό για τον οποίο εργαζόταν.

Πλέον, 15 ημέρες μετά το απάνθρωπο περιστατικό η τύχη φαίνεται πως χαμογέλασε στον Σον Οσάμα Αμπντούλ Μοσέν, καθώς προσκλήθηκε να πάει στην Ισπανία για να δουλέψει σε μία από τις πιο γνωστές σχολές προπονητών ποδοσφαίρων στην Ισπανία, στην περιοχή Χετάφε.

Η συγκεκριμένη σχολή προπονητών, αποφάσισε να δείξει το ανθρωπιστικό της πρόσωπο, αλλά κυρίως σύμφωνα με το διευθυντή της σχολής, θέλησε έμπρακτα να στηρίξει έναν άνθρωπο του ποδοσφαίρου. Οι υπεύθυνοι της σχολής έμαθαν ότι ο Μοσέν είναι προπονητής ποδοσφαίρου και τον αναζήτησαν προκειμένου να του προσφέρουν δουλειά, ενώ ο δήμος της Χετάφε δεσμεύτηκε να βρει σπίτι στο Σύρο πρόσφυγα και τον γιο του.

«Σκοπός μας ήταν να βοηθήσουμε ένα δικό μας άνθρωπο, έναν άνθρωπο του αθλητισμού» δήλωσε ο επικεφαλής της σχολής, Μιγκέλ Ανχέλ Γκαλάν, μιλώντας σε τοπικό σταθμό.