X

Πρωταθλήτριες στη φοροδιαφυγή επιχειρήσεις εστίασης

Δείτε τι έδειξαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτέμβρη, κυρίως στους νομούς Αττικής, Αχαΐας, Ηλείας, Θεσσαλονίκης και Ζακύνθου...

Ant1news

Μεγάλη φοροδιαφυγή διαπιστώνεται από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται  κυρίως στην εστίαση και στον τουρισμό, σε ποσοστό περίπου 55%, και στο εμπόριο, σε ποσοστό περίπου 33%.

ΟΙ έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες πραγματοποιήθηκαν κυρίως στους νομούς Αττικής, Αχαΐας, Ηλείας, Θεσσαλονίκης και Ζακύνθου και ο μεγαλύτερος όγκος των διαπιστωμένων παραβάσεων αφορά τη μη έκδοση φορολογικών στοιχείων.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα σε μπαρ της Θεσσαλονίκης όπου, κατά τη διάρκεια ελέγχου, διαπιστώθηκε η μη έκδοση είκοσι πέντε αποδείξεις. Άλλη ενδεικτική περίπτωση είναι και πάλι στη Θεσσαλονίκη, σε επιχείρηση χώρου στάθμευσης σε νυχτερινό κέντρο, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κοπεί 187 αποδείξεις.

Την ίδια ώρα στο Λασίθι της Κρήτης, σε επιχείρησης εστίας, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κοπεί 80 αποδείξεις, ενώ σε επιχείρηση που εκμεταλλεύεται ομπρέλες και ξαπλώστρες διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κοπεί 60 αποδείξεις.