X

Μιχαλολιάκος: Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα (ηχητικό)

Προκλητική "ομολογία" του Γ.Γ. της Οργάνωσης. Τι είπε για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης που συγκλόνισε το Πανελλήνιο.

Ant1news

Ο γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, Νίκος Μιχαλολιάκος, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, αναφέρει πως η οργάνωση του αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, πριν απο ακριβώς δύο χρόνια στο Κερατσίνι.

«Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι (σ.σ. του Παύλου Φύσσα), την αναλαμβάνουμε» δήλωσε ο υπόδικος αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. Ωστόσο, υποστήριξε πως ποινική ευθύνη δεν υπάρχει, όπως δεν υπήρξε για τις δολοφονίες Τεμπονέρα και Λαμπράκη, σύμφωνα με όσα είπε. «Είναι δυνατόν ένα ολόκληρο κόμμα να κατηγορείται γιατί ένας οπαδός, ένας φίλος του κόμματος προέβη σε μία καταδικαστέα πράξη;» αναρωτήθηκε ο ίδιος.

Λίγη ώρα αργότερα, δημοσιεύθηκε και μία διευκρινιστική δήλωση, σύμφωνα με την οποία ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, ξεκαθάρισε πως το κόμμα ουδεμία ευθύνη φέρει για τη δολοφονία στο Κερατσίνι, την οποία καταδίκασε από την πρώτη στιγμή.

"Πολιτική ευθύνη φέρουν τα κόμματα για πράξεις των οπαδών τους, όπως φέρει το ΠΑΣΟΚ για τα τόσα σκάνδαλα, η Νέα Δημοκρατία για την δολοφονία Τεμπονέρα και συλλήβδην η αριστερά για δεκάδες τρομοκρατικές επιθέσεις και θύματα. Τόνισε δε ότι η Χρυσή Αυγή με κανένα τρόπο δεν μπορεί να κατηγορηθεί ως εγκληματική οργάνωση για μια καταδικαστέα πράξη ενός φίλου του κόμματος και αυτό θα αποδειχθεί στο δικαστήριο. Μάλιστα ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας είχε καταδικάσει την δολοφονία στο Kερατσίνι την ίδια ημέρα. Καταγγέλλουμε την αλλοίωση των λεγομένων και την απομόνωση της εν λόγω φράσης για δημιουργία εντυπώσεων", τονίζεται στην ανακοίνωση, η οποία παραθέτει επακριβώς το απόσπασμα:

"Εις ότι αφορά τον ακτιβισμό, υπήρχαν επίλεκτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του δημοσιογραφικού κόσμου που κάποτε είχαν ανάλογες ομάδες περιφρουρήσεως. Στην Καλαμάτα είχαν γίνει μεγάλα επεισόδια. Είχαν πέσει πυροβολισμοί, είχαν γίνει τραυματισμοί. Σε αυτά δεν βλέπω κανείς να αναφέρεται! Εις ότι αφορά την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία στο Κερατσίνι, την αναλαμβάνουμε. Αλλά ποινική ευθύνη δεν υπάρχει! Αν υπήρχε, γιατί δεν υπήρξε ποτέ για την δολοφονία του Τεμπονέρα, για την δολοφονία του Λαμπράκη; Είναι δυνατόν ένα ολόκληρο κόμμα να κατηγορείται γιατί ένας οπαδός, ένας φίλος του κόμματος προέβη σε μια καταδικαστέα πράξη;" Από την παραπάνω δήλωση προκύπτει ότι η έννοια πολιτική ευθύνη αποδίδεται στο γεγονός ότι ήταν οπαδός και φίλος του κόμματος ο δράστης, κατά την ίδια έννοια που υπάρχουν πολιτικές ευθύνες σε εγκλήματα και άλλα βαριά αδικήματα όχι απλώς οπαδών και φίλων, αλλά στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της αριστεράς". 

Η ομολογία αυτή έρχεται ανήμερα της συμπλήρωσης δύο χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, αλλά και τρεις ημέρες πριν από τις κάλπες της 20ής Σεπτεμβρίου.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα