X

Στην Ελλάδα ο «πιανίστας του Γιαρμούκ»

Ονομάζεται Εϊχάμ Αλ Άχμεντ κι έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο ως «ο πιανίστας του Γιαρμούκ». Πήρε το δρόμο της προσφυγιάς κι έφτασε στη Λέσβο. Αυτό είναι το ταξίδι του.

Ant1news

Ο «πιανίστας του Γιαρμούκ», ο άνθρωπος που έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο παίζοντας πιάνο στα χαλάσματα του κατεστραμμένου Παλαιστινιακού καταυλισμού του Γιαρμούκ, λίγο έξω από τη Δαμασκό, πήρε το δρόμο της προσφυγιάς κι έφτασε στην Ελλάδα.

Το BBC ακολούθησε το ταξίδι του προς την Ευρώπη για ένα καλύτερο αύριο. Από την πόλη του στην Τουρκία, στη Σμύρνη και από εκεί μέχρι και τη Λέσβο όπου κατέβηκε από μία βάρκα μαζί με δεκάδες άλλους πρόσφυγες.

Ο ίδιος μιλάει για τα δυο παιδιά του που έχουν μείνει πίσω και πόσο θα ήθελε να τα ξαναδεί.

«Οι χειρότερες ώρες ήταν όταν άκουγα τον γιο μου τον Άχμεντ να κλαίει τη νύχτα. Πεινούσε αλλά δεν υπήρχε σταγόνα γάλα. Αυτές ήταν οι πιο σκληρές στιγμές της ζωής μου. Ποτέ δεν αντιμετώπισα τίποτε χειρότερο από αυτό» λέει ο Εϊχάμ.

 

«Υπάρχει θλίψη και πόνος στην καρδιά μου. Για τρία χρόνια ήμουν ευτυχισμένος με τα παιδιά μου. Τον Άχμεντ και τον Κενάν. Τώρα τους ακούω μόνο στο τηλέφωνο».

 

 

«Με ανησυχεί η επιλογή του χρόνου. Δεν υπήρχε άνεμος πριν. Τώρα οι άνεμοι είναι πιο ισχυροί. Κάνει κρύο και τα κύματα είναι ψηλότερα.  Ελπίζω ότι θα φτάσω κάπου με ασφάλεια για να μπορώ να φέρω και την οικογένειά μου. Γιατί οπουδήποτε θα είναι πιο όμορφα με τον Άχμεντ, τον Κενάν και τη γυναίκα μου» εξομολογείται.