X

Ολυμπιονίκης της Αθήνας μοιράζει τρόφιμα σε μετανάστες στη Λέσβο

Άλλαξε η ζωή του κατακτώντας το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Αθήνας. Θέλω να βοηθήσω από την πλευρά μου να αλλάξει η ζωή άλλων, τόνισε.

Ant1news

Ο Βρετανός πυγμάχος, Αμίρ Χαν, ταξίδεψε στη Λέσβο με ένα γκρουπ εθελοντών, προκειμένου να βοηθήσει στη διανομή τροφίμων στους μετανάστες που κατακλύζουν το νησί.

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας και ασημένιος Ολυμπιονίκης της Αθήνας, ο οποίος έχει ιδρύσει το Amir Khan King Foundation, ένωσε τις δυνάμεις του με φιλανθρωπικές οργανώσεις στη Βρετανία για να έρθει στο νησί της Λέσβου μία ανθρωπιστική αποστολή για την ανακούφιση των προσφύγων.

Ο 28χρονος δεν ξεχνάει τις πακιστανικές ρίζες του και πως οι γονείς του μετανάστευσαν αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον για την οικογένειά τους.

«Η Αγγλία μας έδωσε μία ευκαιρία και βλέπετε που είμαστε σήμερα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που εμπλέκομαι σε φιλανθρωπικές δράσεις, γιατί και οι γονείς μου κάποτε μετανάστευσαν από το Πακιστάν, αναζητώντας μία καλύτερη ζωή. Κι εγώ θέλω να βοηθήσω ανθρώπους, βοηθώντας τους να βρουν μια καλύτερη ζωή», δήλωσε ο Αμίρ Χαν στην κάμερα του πρακτορείου Reuters.

Η Ελλάδα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του, μιας και το 2004 έγινε ο νεότερος Βρετανός Ολυμπιονίκης της πυγμαχίας, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. «Την πρώτη φορά που ήρθα στην Ελλάδα, το 2004, άλλαξε η ζωή μου […] Ερχόμενος σήμερα, 11 χρόνια μετά, θέλω να αλλάξω τις ζωές άλλων ανθρώπων», ανέφερε.