X

Οι δηλώσεις του ΠτΔ και των αρχηγών μετά την κάλπη

Πού άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοι αρχηγοί. Τι δήλωσαν μετά τη διαδικασία.

Ant1news

Ολοκλήρωσαν την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η υπηρεσιακή Πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος που ψήφισε σε εκλογικό κέντρο του Ψυχικού εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί και θα ολοκληρωθεί με τρόπο που ταιριάζει στη δημοκρατική μας παράδοση. 

Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κ. Παυλόπουλος ευχήθηκε το αποτέλεσμα των εκλογών να δικαιώσει τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως η Ευρώπη έχει ήδη αρχίσει να αντιλαμβάνεται πως βασικό της κριτήριο πρέπει να είναι ο άνθρωπος.

Η υπηρεσιακή Πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στις 11:30, στην ιδιαίτερη πατρίδα της, στο 402ο Εκλογικό Τμήμα, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο στις Καμάρες Χαλκίδας.

Η κα Θάνου τόνισε ότι οι εκλογές διεξάγονται ομαλά σε ολόκληρη τη χώρα και σημείωσε ότι ελλείψεις σημειώνονται πάντα, ωστόσο καλύπτονται κατά το πλείστον. «Δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα», σημείωσε.

Σε εκλογικό τμήμα της Κυψέλης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρώην πρωθυπουργός έφτασε εμφανώς ευδιάθετος στις λίγο μετά τις 9:30 και χαιρέτισε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν εκεί.

«Η Ελλάδα των δημοκρατικών παραδόσεων προσέρχεται σήμερα στις κάλπες . Ο ελληνικός λαός με τη συμμετοχή του δε θα αφήσει άλλους να αποφασίσουν για αυτόν, θα πάρει το μέλλον στα χέρια του κι έτσι θα επισφραγίσει τη μετάβαση σε μια άλλη εποχή» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του.

Συνοδεία του δημάρχου Αμαρουσίου προσήλθε στο 1ο Λύκειο Αμαρουσίου, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσήλθε με τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Βγαίνοντας από το σχολείο καταχειροκροτήθηκε και δήλωσε μεταξύ άλλων: «Σήμερα είναι μέρα γιορτής, δε μιλάνε οι πολιτικοί, μιλάνε οι πολίτες με την ψήφο τους και πιστεύω ότι θέλουν να διώξουν το γκρίζο, το ψέμα, τη μιζέρια. τους δήθεν. Και με την ψήφο τους θα θέλουν να φέρουν την αλήθεια και τους αυθεντικούς. 

Στον Κορυδαλλό άσκησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης το εκλογικό του δικαίωμα και αμέσως μετά δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Για μας προτεραιότητα σε αυτές τις εκλογές έχει η νεολαία της πατρίδα μας, που καλείται να πει ένα μεγάλο όχι στην αποχή από τις κάλπες, στην απογοήτευση, στο όλοι το ίδιο είναι, γιατί και τα τρία αυτά φέρνουν μνημόνια και λιτότητα.

Την ανάγκη η χώρα να κάνει ένα άλμα προς το μέλλον τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος άσκησε στις 10.00 το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων στην περιοχή της Χαλέπας.

Κατά την έξοδο του από το εκλογικό τμήμα δήλωσε: «Ελπίζω να έχουμε μικρή αποχή να σηκωθεί ο κόσμος να ψηφίσει, να ψηφίσει και να ψηφίσει για το μέλλον των παιδιών του. Να μην γυρίσουμε στις παλιές ημερομηνίες, να μην γυρίσομε στον Γενάρη του 15 , να μην γυρίσομε στα προηγούμενα χρόνια, αλλά να φύγομε μπροστά. Η Ελλάδα μπορεί και νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε ένα άλμα στο μέλλον. Η Ελλάδα μπορεί, μπορούμε να τα καταφέρουμε και η Κρήτη και τα Χανιά δείχνει το δρόμο».

Να αξιοποιήσει την πείρα του στην κάλπη κάλεσε τον λαό ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Ιωνία.

«Όλα αυτά τα χρόνια ο λαός μας τα έχει δοκιμάσει όλα, τα έχει δει σχεδόν όλα. Ήρθε η στιγμή σήμερα να αξιοποιήσει αυτή τη μεγάλη πείρα του, να πάει μαζικά στην κάλπη, να ενισχύσει τη μόνη δύναμη που μπορεί και αύριο να βρεθεί μαζί του, μπροστά, που της έχει εμπιστοσύνη, που έχει δείξει συνέπεια και αυτή είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Καλούμε όλους να πάνε στην κάλπη, να μην καθίσουν σπίτι τους σήμερα» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του.

Μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας έστειλε από την Κρήτη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, λίγο μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο 72ο Εκλογικό Τμήμα, στο Δημοτικό Σχολείο Λαρανίου του Δήμου Γόρτυνας.

«Οι σημερινές εκλογές έχουν ένα μήνυμα που ο λαός αποφασίζει να στείλει. Αποφασίζει αν θα στείλει ψήφο εμπιστοσύνης στο αύριο ή ψήφο ασυλίας στο χθες», τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Με τα δύο της παιδιά προσήλθε στο εκλογικό κέντρο της Νέας Ιωνίας, όπου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ εξερχόμενη του εκλογικού κέντρου, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το κοινό μας σπίτι είναι εδώ, το αίμα νερό δεν γίνεται. Καλούμε όλους όσους μας εμπιστεύτηκαν στο παρελθόν να μας τιμήσουν και πάλι. Όμως η ελπίδα απαιτεί συνεργασίες. Εμείς μπορούμε να είμαστε ο εγγυητής για την σταθερότητα, για την συνεργασία, με σχέδιο με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις».

Λίγο μετά τις 8:00 άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος στη Νέα Σμύρνη.

Αμέσως μετά, στις δηλώσεις που έκανε, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: «Τα προβλήματα είναι πολλά και απαιτούν σχέδιο, γνώση, όραμα και εμπειρία. Χρειάζεται νέο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης για την ανεργία»

Την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των εκλογών εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Ο κ. Λεβέντης ψήφισε στο Περιστέρι και αμέσως μετά την κάλπη δήλωσε μεταξύ άλλων: «Παρότι το τελευταίο 10ήμερο εκτοξεύτηκε λάσπη στο πρόσωπό μου και στην Ένωση Κεντρώων, ο λαός θα μιλήσει και ιδιαίτερα η νεολαία. Προσδοκώ μεγάλο ποσοστό, όχι 2-3%, αλλά πάνω από 5-6%».