X

Θεοχαρόπουλος: Θα ασκήσουμε εποικοδομητική αντιπολίτευση

Δεν θα είναι προοδευτική η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και γι’ αυτό δεν πρόκειται να την στηρίξουμε.

Ant1news

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και βουλευτής Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, δήλωσε ότι δεν βλέπει καμιά διαφορά στην κυβέρνηση που θα σχηματιστεί από αυτή που είχαμε επί 7 μήνες και υποστηρίζει πως θα είναι μια κυβέρνηση που δεν θα κινείται σε προοδευτική κατεύθυνση.

«Θέλουμε μια κυβέρνηση σε προοδευτική κατεύθυνση. Διαφωνούμε, λοιπόν, είναι ξεκάθαρο με την συμμετοχή των ΑΝΕΛ. Με βάση ποια προγραμματική συμφωνία θα γίνει, ποιο πρόγραμμα; Προοδευτικό ή συντηρητικό; Εμείς θεωρούμε βαθιά συντηρητική δύναμη τους ΑΝΕΛ. Θα ασκήσουμε προγραμματική και εποικοδομητική αντιπολίτευση με βάση τα νέα δεδομένα, τα οποία έχουν δημιουργηθεί».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος στη συνέντευξη του στο BHMA FM, επεσήμανε πως, «πρέπει να έχουμε οι πολιτικές δυνάμεις και οι πολιτικοί χώροι δίαυλο επικοινωνίας και τρόπους συνεννόησης. Αυτό όμως είναι ανεξάρτητο από τις πολιτικές και από το αν εμείς θεωρούμε ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας ή όχι. Αυτή η πολιτική που εκφράζουν οι ΑΝΕΛ δεν εκφράζει αυτή τη στιγμή αυτό που χρειάζεται ο τόπος. Δηλαδή μια κυβέρνηση σε μια μεταρρυθμιστική, ευρωπαϊκή κατεύθυνση. Αυτό είναι ξεκάθαρο: μια τέτοια κυβέρνηση είχαμε επί επτά μήνες, δεν είχαμε διαφορετική».