X

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση Τσίπρα

Οι «σίγουροι» και τα φαβορί για το νέο κυβερνητικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τα νέα πρόσωπα και ο διάδοχος της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ant1news

Μπορεί τα σενάρια για τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος να δίνουν και να παίρνουν, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένονται σημαντικές εκπλήξεις.

«Αμετακίνητοι» στις θέσεις τους φαίνεται πως θα παραμείνουν:

  • Στο Υπουργείο Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
  • Στο Υπουργείο Οικονομίας ο Γιώργος Σταθάκης
  • Στο Υπουργείο Εξωτερικών ο Νίκος Κοτζιάς
  • Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Νίκος Καμμένος
  • Στο Υπουργείο Τουρισμού η Έλενα Κουντουρά
  • Υπουργοί Επικρατείας: Ο Νίκος Παππάς και ο Αλέκος Φλαμπουράρης
  • Κυβερνητική Εκπρόσωπος η Όλγα Γεροβασίλη

Από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, ο Γιώργος Χουλιαράκης αναμένεται να γίνει υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ για την εφαρμογή της συμφωνίας, ο Γιάννης Μουζάλας να παραμείνει αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και ο Τρύφων Αλεξιάδης αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Το όνομα του Πάνου Σκουρλέτη «παίζει δυνατά» για το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας ή για το Υπουργείο Εσωτερικών. Εάν τελικά τοποθετηθεί στο ΥΠΑΠΕΝ, τότε για το Εσωτερικών θέτει σοβαρή υποψηφιότητα ο Νίκος Βούτσης.

Όσον αφορά στον Γιώργο Κατρούγκαλο, οι πληροφορίες τον φέρνουν κοντά στο Υπουργείο Εργασίας ή στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Φαβορί για να αναλάβει το Υπουργείο Παιδείας είναι ο Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος είχε τοποθετηθεί στην 5η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρτοφυλάκιο αναμένεται να αναλάβουν οι Γαβριήλ Σακκελαριδης, Θεανώ Φωτίου, Χρήστος Σπίρτζης, Δημήτρης Βίτσας, Γιάννης Μπαλάφας και Γιάννης Τσιρώνης.

Τέλος Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων εκτιμάται πως θα είναι ένας εκ των Γιάννη Δραγασάκη, Θοδωρή Δρίτσα και Νίκου Βούτση.