X

Συνελήφθη ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ

Μαζί του άλλα δύο μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ για παράνομη εκπομπή της ΕΡΤ Open. Μηνύματα στήριξης απο Ραχήλ, Ζωή και Λαϊκή Ενότητα.

Ant1news

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ συνελήφθη για παράνομη εκπομπή της ΕΡΤ Open.

Μαζί με τον Παναγιώτη Καλφαγιάνννη, συνελήφθη ο Γενικός Γραμματέαςς της ΠΟΣΠΕΡΤ Δημήτρης Κούνης, επίσης για παράνομη μετάδοση του προγράμματος της EΡΤ Open από τη συχνότητα 106,7, καθώς δεν υπάρχει η σχετική άδεια.

Αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο εκπομπής του σταθμού στο Γαλάτσι και οι δύο συνδικαλιστές ανέλαβαν την ευθύνη της εκπομπής του σήματος, για να μην οδηγηθεί στο Τμήμα ο τεχνικός που βρισκόταν στον πομπό.

Oι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης και θα βρεθούν αργότερα σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα.

Στελέχη της ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλουν τη σημερινή κίνηση, λέγοντας ότι υπήρχαν διαβεβαιώσεις για τη νόμιμη επαναλειτουργία του σταθμού από τον νυν Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη.

Σχόλιο για τις δύο συλλήψεις έκανε στο twitter και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, εκτοξεύοντας ευθείες βολές στην κυβέρνηση. Η μάχη κατά της διαπλοκής και της μιντιακής τρομοκρατίας ξεκίνησε με συλλήψεις για την ΕρτOpen. Ξεμπερδεύουμε με το παλιό, τονίσει η απερχόμενη Πρόεδρος της Βουλής.

 

Σύμφωνα με tweet της υποψήφιας βουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Ραχήλ Μακρή, έχουν ήδη κατασχεθεί τα μηχανήματα εκπομπής της ΕΡΤ Open.

 

 

Επίθεση στην Κυβέρνηση απο την ΛΑΕ 

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επισκέφθηκε τους δύο συλληφθέντες, ζητώντας την απελευθέρωση τους και κάνοντας επίθεση στην Κυβέρνηση.

Παράλληλα, σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Ενότητα αναφέρει ότι "δε πρόλαβε να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση και το μνημονιακό της έργο  ξεκίνησε με μια αυταρχική, αυθαίρετη, βάναυση και εκδικητική σύλληψη του Παναγιώτη Καλφαγιάννη, Προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ και βασικού συντελεστή του αυτοδιαχειριζόμενου ραδιοσταθμού εργαζομένων της ΕΡΤ , του Δημήτρη Κούνη, Ταμία της ΠΟΣΠΕΡΤ και Κώστα Πετράκη αλληλέγγυου της ERTOPEN".

Όπως σημειώνει η Λαϊκή Ενότητα "οι λόγοι της αυταρχικής σύλληψης είναι ανυπόστατοι και οι προβαλλόμενες δικαιολογίες προσβάλουν τη νοημοσύνη των πολιτών και την ίδια τη Δημοκρατία", συμπληρώνοντας "απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την ελεύθερη και ανεμπόδιστη λειτουργία της ERTOPEN".