X

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ από το Αρεταίειο

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Αντισύλληψης προσφέρει δωρεάν εξετάσεις σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες.

Ant1news

Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις , ψηλάφηση μαστού και τεστ Παπανικολάου προσφέρει η Β Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης.

Οι γυναίκες που θα προσέλθουν για τις εξετάσεις, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα υγείας και δωρεάν εμβολιασμό για τον HPV, σε περιορισμένο αριθμό νεαρών κοριτσιών . Η ενημέρωση των τελευταίων θα γίνει τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου μεταξύ 8:00 – 12:00.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα εξωτερικά ιατρεία της Β Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

«Η πρόληψη της Υγείας της Γυναίκας αποτρέπει την εμφάνιση γυναικολογικών προβλημάτων», δήλωσε ο Διευθυντής της Β΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, Καθηγητής Γεώργιος Κρεατσάς.

Ορισμένες Ελληνίδες δεν έχουν την προληπτική ιατρική φροντίδα που χρειάζονται για να παραμείνουν υγιείς, να αποφευχθεί ή να καθυστερήσει η εμφάνιση μιας νόσου, να ζήσουν καλά και να αποδώσουν στην ζωή τους. Ωστόσο με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις απαιτείται όλες οι γυναίκες να ακολουθούν προγράμματα πρόληψης και το σύστημα υγείας της χώρας μας να καλύπτει εξετάσεις που εστιάζουν σε υπηρεσίες πρόληψης, όπως: η εξέταση κατά Παπανικολάου, η ψηφιακή μαστογραφία, κλπ. Επιπλέον με την αύξηση των Ελληνίδων που έχουν πρόσβαση στην προληπτική ιατρική φροντίδα θα μειωθεί και το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης στη χώρα μας.

Η λήψη ειδικών μέτρων πρόληψης πρέπει να ανταποκρίνεται στις μοναδικές ανάγκες υγείας των γυναικών και να βοηθά στη διατήρηση της υγείας της γυναίκας. Αναλυτικότερα ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν συμπεριλαμβάνονται οι εξής διαδραστικές παρουσιάσεις:

Πρόληψη γυναικολογικού καρκίνου. Εμβολιασμοί.

Εφηβεία - αντισύλληψη - προστασία από σεξουαλικά μεταδιδόμενα  νοσήματα.

Για μια φυσιολογική εγκυμοσύνη. Κύηση και τοκετός.

Υπογονιμότητα- εξωσωματική γονιμοποίηση.

Διαγνωστικές επεμβατικές εξετάσεις στην εγκυμοσύνη για έγκυες  μεγαλύτερης ηλικίας και όχι μόνο…

Κλιμακτήριος και εμμηνόπαυση – οστεοπόρωση.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι ένα μέρος της ευρύτερης προσπάθειας της Κλινικής να προστατέψει την υγεία της γυναίκας και απευθύνεται στις γυναίκες και τις οικογένειές τους, αλλά και στα παιδιά μας, τα οποία από νωρίς πρέπει να γνωρίζουν θέματα αγωγής υγείας και διαφυλικών σχέσεων.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα εξής:

Ε. Κανάκη, Γ. Γιαννούλη, Αρεταίειο Νοσοκομείο, Βασ. Σοφίας 76, 11528. Τηλ: 210 7217835, 210 7286353, Fax: 210 7233330,

e-mail: geocre@aretaieio.uoa.gr.

Και στην ιστοσελίδα του νοσοκομείου