X

Ριζοσπαστικές αλλαγές στο φορολογικό προανήγγειλαν Τσακαλώτος - Χουλιαράκης

Οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης υποστήριξαν ότι θα επανεξεταστούν οι διαφορετικοί συντελεστές φορολογίας που ισχύουν σήμερα.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Σαρωτικές αλλαγές στην φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων που ισχύει σήμερα προανήγγειλαν από κοινού ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπηρεσιακός υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος αναλαμβάνει αναπληρωτής Υπουργός στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. 

Οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης υποστήριξαν κατά τη διάρκεια της άτυπης παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών, ότι θα επανεξεταστούν οι διαφορετικοί συντελεστές φορολογίας που ισχύουν σήμερα, ανάλογα με την πηγή εισοδήματος του κάθε φορολογούμενου αφού όπως είπαν πρέπει να συγκεντρωθούν χρήματα από αυτούς που έχουν. 

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι οι όποιες αλλαγές πρέπει να συμβάλουν στην σταθερότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ προανήγγειλε ριζοσπαστικές αλλαγές στο δημόσιο, τη δημόσια διοίκηση, τη διαφθορά την παιδεία και την υγεία.

Επίσης, έκανε λόγο για «παράλληλο κυβερνητικό πρόγραμμα», για να συνειδητοποιήσει «ο κόσμος ότι μπορείς να κάνεις πράγματα κάτω από δύσκολες συνθήκες».

Σημειώνεται ότι τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) θα διατηρήσει ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Συγχαρητήρια Μοσκοβισί στον Τσακαλώτο 

Συγχαρητήρια στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για την ανανέωση της θητείας του ως υπουργού Οικονομικών απέστειλε o επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί, μέσω Twitter .

«Είμαι ευτυχής που θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί για να βοηθήσουμε την Ελλάδα» σημειώνει ο Γάλλος επίτροπος.