X

Μετρά τις πληγές της η Σκόπελος (Βίντεο)

Κυβερνητικό κλιμάκιο και αρματαγωγό του Στόλου φτάνουν σήμερα στο νησί, που κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.Σοκαριστική διάσωση εγκύου.

Ant1news

Μόνο θαύμα μπορεί να χαρακτηριστεί το ότι δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες από τη βιβλική καταστροφή που προκλήθηκε από τις καταρρακτώδεις βροχές στη Σκόπελο, που αναμένει να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Περίπου 70 αυτοκίνητα, πάνω από 35 μηχανάκια και άγνωστος αριθμός γουρούνες παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και κατέληξαν στο βυθό του λιμανιού.

Οι ζημιές στα σπίτια, τα καταστήματα και τις υποδομές, είναι ανυπολόγιστες. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί είναι ότι μία έγκυος γυναίκα που εγκλωβίστηκε στο σπίτι της μαζί με το μικρό παιδί της, απεγκλωβίστηκε από αυτό με τη συνδρομή κανό!

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου του νησιού κ.Βασιλούδη, υπάρχουν καταστήματα στον παραλιακό δρόμο που είναι αμφίβολο αν θα επαναλειτουργήσουν. Την ίδια ώρα, όπως είπε, υπάρχουν οικογένειες που έχουν πρόβλημα επιβίωσης.

Να σημειωθεί ότι και σήμερα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Σήμερα θα μεταβεί στο νησί κυβερνητικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζη και τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ώστε να ενημερωθούν για την έκταση των καταστροφών και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και να αρχίσει η καταμέτρηση των ζημιών.

 

 

 

 

Παράλληλα, αποπλέει από το Βόλο αρματαγωγό του Στόλου, μεταφέροντας βαρέα μηχανήματα του Μηχανικού συνοδεία αρμοδίων αξιωματικών υπαξιωματικών και οπλιτών για να συμβάλουν στην αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι καταστροφικές πλημμύρες.

 

 

 

Τη σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος μετά από επικοινωνία με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Αποστολάκη και σε συνεννόηση με τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές.

 

 

 

 

 

 

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων έχουν κινητοποιηθεί ήδη οι μηχανικοί της Περιφέρειας σε συνεννόηση με το Υπουργείο ΥΜΕΔ.