X

Χρυσόγονος: Η πορεία μας θα δείξει αν αποφευχθεί το Grexit

Είναι σημαντικό το θέμα τι απόψεις μπορεί να έχουν οι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση, ανέφερε ο κ. Χρυσόγονος μιλώντας για την υπόθεση του Δ. Καμμένου.

Ant1news

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, διευκρινίζοντας παλιότερη δήλωση του για το θέμα του Grexit, υπογράμμισε ότι: Το κατά πόσον έχει απομακρυνθεί οριστικά το φάσμα του Grexit θα αποδειχθεί στην πορεία. Από τη στιγμή κατά την οποία τέθηκε στο τραπέζι… Εάν πιάσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, θεωρώ όχι απλώς ότι έχουμε διασφαλίσει τη χρηματοδότηση, αλλά επιπλέον, με την προϋπόθεση ότι θα μας δοθεί περαιτέρω «γενναιόδωρη» αναδιάρθρωση του χρέους, έστω και με τη μορφή μιας μακράς επιμήκυνσης και σημαντικής πτώσης του επιτοκίου, μπαίνουμε σε τροχιά ώστε το 2019 περίπου να ανακτήσουμε την οικονομική μας κυριαρχία. Άρα, μπορούμε να βλέπουμε ένα φως στο βάθος του τούνελ. Αν πιάσουμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους και αν πάρουμε μια καλή αναδιάρθρωση.

Ο κ. Χρυσόγονος στη συνέντευξη που έδωσε στο BHMA FM, ερωτήθηκε για την υπόθεση του Δημήτρη Καμμένου και απάντησε ότι, «είναι σημαντικό το θέμα τι απόψεις μπορεί να έχουν οι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ασφαλώς και αυτό είναι θέμα. Για μένα  μεγαλύτερο θέμα είναι η διαρκής υποβάθμιση του επιπέδου του πολιτικού διαλόγου στη χώρα. Το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου στη χώρα ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλό, συγκρινόμενο με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, αλλά τις ημέρες της κρίσης έχει παρατηρηθεί μια περαιτέρω υποβάθμιση και σ’ αυτό συνεργούν οι πάντες.

Υπάρχει μια τάση για φθηνό εντυπωσιασμό και μια τάση για διαστρέβλωση δηλώσεων πολιτικών ή μη προσώπων. Υπάρχει μια παθογένεια γενικότερα και μια τάση επίσης να αναζητούμε μικρά σκάνδαλα εκεί όπου δεν υπάρχουν και να ξεχνάμε τα μεγάλα. Υπάρχει ένα δηλητηριώδες γενικά κλίμα, το οποίο πρέπει κάποια στιγμή να το ξεπεράσουμε. Πάντα αναζητούμε τα κίνητρα πίσω από μια τέτοια τοποθέτηση και δεν κοιτάμε ποτέ αυτό που λέει κάποιος αν είναι αλήθεια, βρε αδελφέ, ή ψέματα».

Ερωτηθείς δε για το αν η κυβέρνηση μπορεί να αντεπεξέλθει και να εφαρμόσει τη συμφωνία, απάντησε, «βεβαίως και μπορεί (η κυβέρνηση να σηκώσει το βάρος). Οι όποιες δυσλειτουργίες παρατηρήθηκαν στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα ή μάλλον η απώλεια βουλευτών – για να είμαστε ακριβέστατοι – δεν προήλθε από τους ΑΝΕΛ, αλλά από τους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς, μέχρι αποδείξεως του εναντίου, θεωρώ ότι μπορούμε να προχωρήσουμε».