X

Τα μέτρα που «ξεκλειδώνουν» τα 3 δις ευρώ

Τι ζητά το EuroWorking Group από την Αθήνα  για να αποδεσμεύσει τις δόσεις του προγράμματος. Που δίνεται έμφαση.

Ant1news

Στο κάδρο των προαπαιτούμενων του Οκτωβρίου μπαίνουν όλα τα φορολογικά μέτρα του Σεπτεμβρίου, από τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις και τις αποφάσεις για την κατάργηση του ΦΠΑ στα νησιά, έως το νέο ποινολόγιο της εφορίας και την έναρξη της διαδικασίας είσπραξης του ΕΝΦΙΑ, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση των πρώτων 2 δισ. ευρώ έως τα μέσα του επόμενου μήνα.

Για το 1 δισ. ευρώ που αναμένεται έως το τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου η δέσμη των προαπαιτούμενων η οποία συζητήθηκε χθες στη συνεδρίαση του EuroWorking Group είναι ακόμα πιο δύσκολη, καθώς έρχονται στο προσκήνιο τράπεζες και ασφαλιστικό.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών, φαίνεται πως δεν έχουν πρόθεση να «χαλαρώσουν» και θέλουν την εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν στην ώρα που συμφωνήθηκαν.

Στα προαπαιτούμενα των δύο υποδόσεων, σύμφωνα με το euro2day.gr, θα ενταχθούν παράλληλα, η ολοκλήρωση του οργανικού νόμου για τον προϋπολογισμό, η ψήφιση του νέου Μεσοπρόθεσμου και η κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2015 φέρνοντας στα «ίσα» του, τον προϋπολογισμό ο οποίος συνεχίζει να εμφανίζει ένα εξωπραγματικό και πλασματικό πρωτογενές πλεόνασμα αλλά και η απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων.