X

Όργιο φοροδιαφυγής παρά τους σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά

Μία στις πέντε επιχειρήσεις εντοπίζεται να φοροδιαφεύγει, παρά τον …φόβο των ελέγχων από Δ.Ο.Υ. και ΣΔΟΕ. Καλά κρατεί η μόδα των «μαϊμού»-ταμειακών μηχανών.

Ant1news

Δεν ιδρώνει με τίποτα το αυτί των φοροφυγάδων, παρά το διαρκές σαφάρι ελέγχων, μέρα και νύχτα σε όλη την Ελλάδα, από εφοριακούς και «ράμπο» του ΣΔΟΕ, οι οποίοι έχουν αποκαλύψει από τα τέλη Ιουλίου ως σήμερα πάνω από 7.000 περιπτώσεις επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν.

Από τα συγκεντρωτικά στοιχεία για τους επιτόπιους ελέγχους, που δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, προκύπτει ότι 1 στις 5 επιχειρήσεις φοροδιαφεύγει, καθώς από τους 37.716 ελέγχους σε 36.486 επιχειρήσεις, διαπιστώθηκαν συνολικά 22.041 παραβάσεις σε 7.282 επιχειρήσεις.

Στην πλειονότητα τους οι παραβάσεις αφορούν μη έκδοση αποδείξεων, με το «φαινόμενο» να παρουσιάζει έξαρση σε επιχειρήσεις εστίασης και δη κατά τις βραδινές ώρες.

Την ίδια ώρα, καλά κρατεί η μόδα των «μαϊμού»-ταμειακών μηχανών, καθώς μόλις τις τελευταίες ημέρες εντοπίστηκαν ακόμη δύο, ενώ από 2 ιατρεία και άλλες 6 επιχειρήσεις κατασχέθηκαν «διπλά βιβλία», τα οποία τώρα κάνουν φύλλο και φτερό οι εφοριακοί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση με τα "λαβράκια" των ελέγχων