X

Νέα εταιρεία κρουαζιέρας στο λιμάνι της Σούδας

Ακόμη μία εταιρεία κρουαζιέρας επέλεξε το λιμάνι της Σούδας για την προσέγγιση πλοίων της. Γιορτή υποδοχής και καλωσορίσματος των πρώτων επιβατών.

Ant1news

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Ταμείο Χανίων, για πρώτη φορά κατέπλευσε σήμερα κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων Crystal Cruises. Πρόκειται για το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο Crystal Serenity, με 770 επιβάτες και 624 άτομα πλήρωμα. Το πλοίο, προερχόμενο από τη Σαντορίνη, θα αναχωρήσει στις 17:00 με προορισμό τη Μάλτα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Ταμείο Χανίων, η προσέγγιση του Crystal Serenity και η αρχή της συνεργασίας με την εταιρεία Crystal Cruises είναι το αποτέλεσμα της μεθοδικής και στοχευμένης προσπάθειας, τα τελευταία δύο χρόνια, με την εφαρμογή της στρατηγικής εξωστρέφειας για την προσέλκυση νέων πολυτελών εταιρειών κρουαζιέρας στο λιμάνι της Σούδας και τον προορισμό των Χανίων, καθώς στη διεθνή έκθεση κρουαζιέρας στο Μαϊάμι είχε γίνει αναλυτική παρουσίαση του λιμανιού της Σούδας και του προορισμού των Χανίων στην πρόεδρο και σε ανώτατα στελέχη της εταιρείας.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, τόσο η εταιρεία, όσο και το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο, διακρίνονται συνεχώς για την πολυτέλεια και την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν (επίπεδο παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας έξι αστέρων) και βρίσκονται κάθε χρόνο στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας στην κατηγορία των μεσαίων-μεγάλων κρουαζιερόπλοιων. Επιπλέον, οι επιβάτες που προτιμούν την εταρεία είναι υψηλού οικονομικού και κοινωνικού επιπέδου και αυτό έχει αντίκτυπο και στα αναμενόμενα οφέλη για τους τουριστικούς προορισμούς προσέγγισης των κρουαζιερόπλοιων της.

 

Με αφορμή του πρώτου κατάπλου της εταιρείας στο λιμάνι της Σούδας και τα Χανιά, το Λιμενικό Ταμείο Χανίων οργάνωσε γιορτή υποδοχής και καλωσορίσματος των επιβατών, με το μουσικοχορευτικό συγκρότημα του Λαογραφικού Ομίλου Χανίων και προσφορά τοπικών εδεσμάτων, ενώ ο πρόεδρος του Ταμείου, Κώστας Μπροκαλάκης, ενημέρωσε τον πλοίαρχο για τα ολοκληρωμένα και τα υπό εξέλιξη έργα στη χερσαία ζώνη του λιμανιού της Σούδας.

Σε δήλωσή του, ο κ. Μπροκαλάκης αναφέρθηκε στη στρατηγική που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια το Λιμενικό Ταμείο, με την απευθείας προσέγγιση των εταιρειών κρουαζιέρας, τονίζοντας: «Η στρατηγική αυτή μάς δικαιώνει και θα συνεχισθεί και στο μέλλον, με στόχο την προσέλκυση νέων πολυτελών εταιρειών κρουαζιέρας και την αύξηση των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων με άμεσο όφελος για τα Χανιά και την τοπική κοινωνία».