X

ΤτΕ: Αύξηση των καταθέσεων τον Αύγουστο

Μετά απο πόλλους μήνες εκροής καταθέσεων, κατά την οποία αποσύρθηκαν κεφάλαια άνω των 40 δις απο τις ελληνικές τράπεζες.

Ant1news

Μετά απο πολλούς μήνες μαζικής εκροής καταθέσεων, ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, λόγω του εύθραυστου πολιτικού σκηνικού απο τα τέλη του 2014 και μετά, αλλά και της επιβολής των capital control, οι καταθέσεις νοικοκυριών κι επιχειρήσεων στις ελληνικές τράπεζες, εμφανίζουν αυξητική τάση.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών αυξήθηκαν στα τέλη Αυγούστου στα 121,1 δις ευρώ από 120,8 δις ευρώ στο τέλος Ιουλίου.

Σύμφωνα με τραπεζικούς αναλυτές, η εξέλιξη αυτή οφείλεται αφενός στον περιορισμό αναλήψεων λόγω των capital control, αφετέρου λόγω της σχετικής εξομάλυνσης της κατάστασης μετά απο την υπογραφή της συμφωνίας για το τρίτο πακέτο στήριξης και την ψήφιση των σχετικών νόμων απο την Βουλή.

Οι ειδικοί υποδέχονται ως θετική αχτίδα την έστω και μικρή αύξηση των καταθέσεων, τονίζουν όμως ότι οι καταθέσεις έχουν μειωθεί δραματικά