X

Μεγάλη απάτη με αεροπορικά εισιτήρια μέσω ίντερνετ

Στα χέρια της Ασφάλειας βρίσκονται μια υπεύθυνη ταξιδιωτικού γραφείου και δυο συνεργοί της.

Ant1news

Του Γιάννη Αρβανίτη

Εδώ και καιρό η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Αερολιμένων όλης της χώρας, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ελέγχου απατηλών αεροπορικών κρατήσεων (εισιτηρίων), με σκοπό τη θωράκιση του ηλεκτρονικού εμπορίου (e – commerce) καθώς και άλλων εγκληματικών δράσεων (εμπορία ανθρώπων, παράνομη μετανάστευση, κ.ά).

Για καλύτερα αποτελέσματα, η Δ.Δ.Η.Ε. είναι σε άμεση συνεργασία  με τη ψηφιακή πλατφόρμα PERSEUSS (παγκόσμια κοινότητα των αεροπορικών εταιρειών για την καταπολέμηση των απατών) – μέσω της οποίας ανταλλάσσονται πληροφορίες, που κατά βάση σχετίζονται με την παράνομη δραστηριότητα που αφορά τη χρήση των κρατών πληρωμής.

Έτσι εξιχνιάστηκε απάτη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 59χρονης, υπεύθυνης ταξιδιωτικού γραφείου στην Αττική, καθώς και σε βάρος δυο συνεργών της, 21χρονης και 26χρονου Γεωργιανού. Αναλυτικότερα, η πρώτη προέβαινε σε απατηλές πωλήσεις αεροπορικών εισιτηρίων, εισπράττοντας από πελάτες το πλήρες ποσό, ενώ οι δυο συνεργοί της, το ίδιο εισιτήριο το αγόραζαν διαδικτυακά, με τη χρήση κλεμμένων πιστωτικών κρατών, χρεώνοντας τους πραγματικούς κατόχους εν αγνοία τους!

Έως τώρα έχουν διερευνηθεί δεκάδες περιπτώσεις πώλησης εισιτηρίων, οι οποίες έχουν γίνει με τη χρήση κλεμμένων στοιχείων πληρωμής, αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τυχόν άλλες παραβάσεις (Φ.Π.Α., εισφορές, κτλ).

Η δικογραφία θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα.