X

Προς «πάγωμα» η επιστροφή των επίορκων

Τι σκέφτεται το υπουργείο Εργασίας για να «παγώσει» την επιστροφή εκατοντάδων επίορκων υπαλλήλων στο Δημόσιο.

Ant1news

Να κλείσει το «παράθυρο» για την επιστροφή εκατοντάδων επίορκων υπαλλήλων στο Δημόσιο προσπαθεί το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, μαζί με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλο, επεξεργάζονται σχέδιο που θα «παγώσει» την επιστροφή των επίορκων για δύο μήνες μέχρι δηλαδή να επανεξεταστούν οι υποθέσεις τους κατά προτεραιότητα.

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με όσους έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους, καθώς δεν αποκλείεται να απομακρυνθούν μέχρι να υπάρξει τελική απόφαση από τα πειθαρχικά συμβούλια.

Συγκεκριμένα, επανήλθε στα καθήκοντά του στο ΓΝΑ "Ευαγγελισμός" ο επίορκος καρδιοχειρουργός, ο οποίος πριν από ένα χρόνο ζητούσε "φακελάκι", για να χειρουργήσει έναν καρδιοπαθή ναυτικό, με αποτέλεσμα εκείνος τελικά να καταλήξει από την καθυστερημένη αντιμετώπισή του. Επίσης, στη θέση του στο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού" επέστρεψε και παιδονευροχειρουργός που έχει ήδη καταδικαστεί.

Το Ποτάμι: Έτσι θα πατάξει η Κυβέρνηση την διαθφορά;

Σε ανακοίνωση του το Ποτάμι, αφού αναφέρει ότι "επίορκοι γιατροί κι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι, ακόμα κι αν κατηγορούνται για βαρύτατα πειθαρχικά παραπτώματα, επιστρέφουν πλέον στην ενεργό δράση", σημειώνει ότι "αυτό κατόρθωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που άνοιξε διάπλατα τα παράθυρα μέχρι και για όσους πιάστηκαν με τη «γίδα στην πλάτη»".

Όπως τονίζει το Ποτάμι, "δεν χρειάζεται άλλη προσπάθεια για να μας πείσουν ότι η κυβέρνηση αυτή είναι εντελώς ανίκανη. Όταν δεν προλαβαίνουν να μαζέψουν ο ένας υπουργός τα λάθη του άλλου, είναι ικανοί να πατάξουν τη διαφθορά και να μεταρρυθμίσουν τη Δημόσια Διοίκηση;"