X

Σπίρτζης: Τελευταία παράταση για τον έλεγχο ΚΤΕΟ

Θα γίνει προσπάθεια ώστε το κόστος από την αύξηση του ΦΠΑ στα εισιτήρια να μην περάσει τουλάχιστον στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

Ant1news

Ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, μίλησε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1. Ο κ. υπουργός διευκρίνισε ότι η παράταση που δόθηκε στους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες οχημάτων για να περάσουν τα οχήματα τους από τεχνικό έλεγχο μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου θα είναι η τελευταία.

Ο κ. Σπίρτζης κάλεσε τους ενδιαφερομένους να σπεύσουν άμεσα να περάσουν τα οχήματα τους από τεχνικό έλεγχο έτσι ώστε να μην εκπνεύσει η προβλεπόμενη προθεσμία και κληθούν να πληρώσουν τα τσουχτερά… πρόστιμα που προβλέπονται και επιπλέον να αποφύγουν την ταλαιπωρία που μοιραία θα υπάρχει τις τελευταίες μέρες πριν την εκπνοή της παράτασης που δόθηκε.

Ο κ. Σπίρτζης ρωτήθηκε και για το τι θα γίνει με την αύξηση του ΦΠΑ στις μεταφορές και αν θα κληθεί ο πολίτης να πληρώσει τη διαφορά ή  θα υπάρξει η δυνατότητα απορρόφησης της. Ο κ. υπουργός δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση μιας μελέτης αναδιοργάνωσης των αστικών συγκοινωνιών και η θέσπιση της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που θα λύσει πολλά προβλήματα.

Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστεί η δυνατότητα να μην υπάρξει επιβάρυνση για τους καθημερινούς χρήστες των συγκοινωνιών, δηλαδή από αυτούς που χρησιμοποιούν κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει κάτι τέτοιο είναι να «βγει» η χρηματοοικονομική μελέτη σύμφωνα με τον υπουργό.

Τέλος ο κ. Σπίρτζης δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστεί το μέτρο των δωρεάν μετακινήσεων για τους ανέργους, αλλά και για άλλες ειδικές ομάδες.