X

Μουζάλας: Η πλατεία Βικτωρίας θα καθαρίσει

Εντάσεις και μικροεπεισόδια στην πλατεία. Κλειστή για τα οχήματα η Γ' Σεπτεμβρίου, κλειστά και τα καταστήματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.Σε εξέλιξη η επιχείρηση μεταφοράς.

Ant1news

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, βρέθηκε σήμερα το πρωί στην πλατεία Βικτωρίας, για να επιβλέψει την μεταφορά των προσφύγων στο κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου.

Ο κ. Μουζάλας δήλωσε ότι, «η πλατεία Βικτωρίας θα καθαρίσει» και ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να δείξουν λίγη ακόμα υπομονή, τονίζοντας ότι για την αποφόρτιση της περιοχής φτιάχνεται ένα σύστημα παράλληλων χώρων.

Σύμφωνα με τον υπουργό η προσπάθεια που γίνεται είναι για να αποφορτιστούν οι κάτοικοι, «από τα βάρη που δημιουργεί το προσφυγικό ρεύμα βοηθώντας έτσι και ο πληθυσμός να κρατήσει την αλληλέγγυα στάση που έχει δείξει μέχρι τώρα και οι πρόσφυγες να τύχουν καλύτερης μεταχείρισης και να μη γίνουν οι πληθυσμοί ευεπήφοροι σε ακροδεξιές, ρατσιστικές, ξενόφοβες απόψεις».

«Θέλω υπομονή από τους κατοίκους και μεγάλη επιμονή από τις δικές μου υπηρεσίες και θα τα καταφέρουμε. Όχι θαύματα, καλυτέρευση», υπογράμμισε ο υπουργός ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του.

Χθες ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης είχε αξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της καυτηριάζοντας την ακτάσταση που επικρατεί στην πλατεία Βικτωρίας.

 

 

«Αδειάζει» και «γεμίζει» η πλατεία εν μέσω εντάσεων

Για την διαδικασία της μεταφοράς των προσφύγων έχουν «επιστρατευθεί» πέντε λεωφορεία του ΟΑΣΑ προκειμένου να τους πάνε στο κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου.

Ο ακριβής αριθμός των προσφύγων που θα οδηγηθούν εκεί δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής, αλλά υπολογίζεται ότι  θα αγγίξει αν δεν ξεπεράσει τους 1.000.

Πάντως η διαδικασία της μεταφοράς γίνεται εν μέσω εντάσεων και μικροεπεισοδίων, με αποτέλεσμα ο δρόμος που περνάει μπροστά από την πλατεία Βικτωρίας η Γ’ Σεπτεμβρίου να έχει κλείσει για τα οχήματα.

Κλειστά  είναι και τα καταστήματα της περιοχής μετά από την απόφαση των ιδιοκτητών τους να τα κλείσουν για κάποιες ώρες, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί.

Την ίδια ώρα όμως, που εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες απομακρύνονται από  την πλατεία με προορισμό το κλειστό του Γαλατσίου, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» έφτασε σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά μεταφέροντας 2.500 πρόσφυγες από την Μυτιλήνη, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων θα κατευθυνθεί στην πλατεία Βικτωρίας.