X

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις των ανέργων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Πώς μπορούν οι άνεργοι να μην πληρώνουν. Τι θα ισχύσει με την αύξηση των τιμών και τα ηλεκτρονικά εισιτήρια. Τι θα αλλάξει στους ελέγχους.

Ant1news

Στην έκδοση κάρτας απεριορίστων διαδρομών για ανέργους προτίθεται να προχωρήσει το υπουργείο Μεταφορών. Ο Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας σήμερα στο Καλημέρα Ελλάδα, με αφορμή την παράταση της προθεσμίας για το ΚΤΕΟ, διευκρίνισε ότι ήδη ισχύει η δωρεάν μεταφορά των ανέργων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην Αθήνα όπου είναι δημόσια.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, οι άνεργοι μπορούν με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας και της αστυνομικής τους ταυτότητας να χρησιμοποιούν τα Μέσα δωρεάν.

Ερωτηθείς για το τι θα γίνει με την αύξηση του ΦΠΑ κατά 23% στα εισιτήρια, απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες να μην επωμιστούν το βάρος όσοι χρησιμοποιούν τα Μέσα καθημερινά, είτε με τη χρήση εισιτηρίου είτε κάρτας απεριορίστων διαδρομών.

Έκανε, επίσης γνωστό ότι προωθείται άμεσα το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τονίζοντας ότι στόχος είναι να δοθεί κίνητρο στους πολίτες να χρησιμοποιούν παραπάνω τις συγκοινωνίες.

Σημείωσε τέλος ότι εξετάζονται τρόποι για την αντιμετώπιση της λαθρεπιβίβασης, με τροποποίηση των ελέγχων και αναφέροντας ένα από τα υπό εξέταση μέτρα είπε ότι συζητείται ο έλεγχος κατά την επιβίβαση.