X

WWF: Ένα “ευχαριστώ” στον Κίκο για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, τα μέλη της WWF μας συστήνουν έναν τετράποδο και τετραπέρατο επαγγελματία.

Ant1news

Ενόψει της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, το WWF Ελλάς μας συστήνει τον Κίκο, τον σκύλο που εκπαιδεύτηκε στην Ισπανία, από τον βιολόγο Jesus Lopez Valladolid, για να εντοπίζει τις φόλες. 

Ο Κίκο, που προέρχεται απο διασταύρωση γερμανικού Ποιμενικού με Μαλινουά, είναι ο τετράποδος πολύτιμος συνεργάτης του WWF Ελλάς στη Θράκη, που βοηθάει αποτελεσματικά τους ανθρώπους να εντοπίζουν τα δηλητηριασμένα δολώματα, τα οποία απειλούν ολόκληρη την άγρια ζωή της περιοχής και ιδιαίτερα τα ήδη απειλούμενα αρπακτικά πτηνά όπως είναι ο Ασπροπάρης και ο Μαυρόγυπας.

Η δουλειά της συνεργάτιδας του WWF Ελλάς, Έλα Κρετ μαζί με τον Κίκο, με τον οποίο αποτελούν την Ομάδα Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων, δεν θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα χωρίς τη βοήθεια των ευαισθητοποιημένων κατοίκων της περιοχής, που ενημερώνουν το WWF Ελλάς για κρούσματα δηλητηριασμένων ζώων και φόλες που εντοπίζουν.

 

«Σε αυτόν τον απίστευτο τετράποδο σύμμαχο χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, ενώ του υποσχόμαστε να μην πάει χαμένη η προσπάθειά του και να αναχαιτίσουμε την απειλή των δηλητηριασμένων δολωμάτων. Ευχαριστούμε από καρδιάς και ελπίζουμε όλο και περισσότεροι να συνδράμουν στην προσπάθεια να πούμε ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΟΛΕΣ» επισημαίνει το WWF.

 

Η δράση αυτή αποτελεί μέρος από το πρόγραμμα LIFE+ με τίτλο «Επείγοντα μέτρα για την εξασφάλιση της επιβίωσης του Ασπροπάρη (Neophron percnopterus) στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία», το οποίο έχει ως κύριο στόχο την αποτροπή της εξαφάνισης του Ασπροπάρη και στις δύο χώρες μελετώντας τις απειλές του. Τα δηλητηριασμένα δολώματα θεωρούνται κύρια απειλή και αιτία θανάτου του Ασπροπάρη.