X

Βομβάρδισαν νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Τρεις νεκροί και 30 αγνοούμενοι από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στην Κοντούζ του Αφγανιστάν.

Ant1news

Τρία μέλη του ιατρικού προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σκοτώθηκαν και 30 αγνοούνται από βομβαρδισμό κατά τη διάρκεια της νύχτας στην πόλη Κουντούζ στο Αφγανιστάν από τον οποίο επλήγη νοσοκομείο των MSF.

"Έχουμε συγκλονιστεί από την επίθεση, τον θάνατο μελών του προσωπικού μας (...) και τον βαρύ απολογισμό (των θυμάτων) σε ένα κέντρο περίθαλψης στην Κουντούζ", αναφέρει η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε ανακοίνωσή της.

Μια εκπρόσωπός της διευκρίνισε παράλληλα ότι το νοσοκομείο αυτό καταστράφηκε εν μέρει από τον βομβαρδισμό.

Την ώρα του βομβαρδισμού 105 ασθενείς και 80 μέλη του προσωπικού, Αφγανοί και ξένοι, βρίσκονταν στην κλινική, προσθέτει.

 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ το νοσοκομείο «μπορεί» να επλήγη από αμερικανική αεροπορική επιδρομή. Οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια αεροπορική επιδρομή στην πόλη αυτή  στις 02:15 τοπική ώρα σήμερα, διευκρινίζει ο εκπρόσωπος των υπό το ΝΑΤΟ συμμαχικών δυνάμεων στη χώρα, συνταγματάρχης Μπράιν Τράιμπους, σε ανακοίνωσή του.

 

"Η αεροπορική επιδρομή μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση παράπλευρων απωλειών σε κοντινές ιατρικές εγκαταστάσεις", σημειώνει ο ίδιος στην ανακοίνωση, στην οποία προσθέτει ότι "διερευνάται το περιστατικό".