X

Σύγχρονο μουσείο τεχνολογίας, επιστήμης και καινοτομίας στην Καλαμάτα

Εκατοντάδες εκθέματα για την συγκέντρωση των οποίων χρειάστηκε μια δεκαετία πνευματικής και χειρωνακτικής εργασίας.

Ant1news

Μια διαφορετική γωνιά, μάθησης, επιστήμης και δημιουργίας -ίσως μοναδική στο είδος σε όλη την Ελλάδα- έχει ξεκινήσει να λειτουργεί στην Καλαμάτα από τις αρχές του Σεπτεμβρίου. Ο λόγος γίνεται για το Σύγχρονο μουσείο τεχνολογίας, επιστήμης και καινοτομίας «Ευγενία Κανελλοπούλου», που στεγάζεται στο ισόγειο ενός κτηρίου, επί της οδού Ξενοφώντος 10.

Είναι αδύνατο να μην εντυπωσιαστεί ο επισκέπτης αυτού του πρωτότυπου μουσείου από τα συνολικά 254 εκθέματα, καθένα από τα οποία δημιούργησε -από τη μελέτη και τον σχεδιασμό μέχρι και την κατασκευή τους- ο ναυπηγός μηχανολόγος Χρήστος Κανελλόπουλος, εν ενεργεία καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε σχολείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, έχοντας τη βοήθεια και της κόρης του, της οποίας το όνομα φέρει το μουσείο, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του eleftheriaonline.gr

Μεταξύ των εκθεμάτων -για την δημιουργία των οποίων ο κ. Κανελλόπουλος διέθεσε μια ολόκληρη δεκαετία πνευματικής και χειρωνακτικής εργασίας- περιλαμβάνεται και ένα πατενταρισμένο διεθνώς κυλινδρικό ψυγείο, μια ελληνική εφεύρεση που θα μπορούσε θαυμάσια να αξιοποιηθεί από ξενοδοχειακές μονάδες.

 

 

«Το μουσείο είναι πνευματικός χώρος, χώρος δημιουργίας, παιδείας και όχι πλουτισμού» δηλώνει ο ακάματος επιστήμονας για να τονίσει στη συνέχεια, «ο σκοπός του είναι, εκπαιδευτικός, παιδαγωγικός, μορφωτικός, πολιτιστικός και κοινωνικός. Μέχρι τώρα, από τις 5 Σεπτεμβρίου που ξεκίνησε να λειτουργεί, έχω εισπράξει ενθουσιασμό από μαθητές, χαρά, ευχαριστώ και πολλά συγχαρητήρια».

 

 

Όπως σημειώνει, «αποτελεί διαφήμιση για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία γενικότερα» το ξεχωριστό αυτό μουσείο, που όμως χρειάζεται οικονομική αρωγή για να συνεχίσει να προσφέρει έργο -γι αυτό το λόγο, ο δημιουργός του έχει σκεφθεί να απευθυνθεί σε τοπικούς φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς για να συνδράμουν οικονομικά με ένα συμβολικό για τους ίδιους ποσό, το οποίο όμως -όπως τονίζει- θα αποτελέσει μέγιστη βοήθεια, ώστε να εξακολουθήσει η αξιέπαινη προσπάθεια που έχει αναληφθεί.