X

Κρήτη: Πήραν στο κυνήγι… τα φορτηγά με τις ανεμογεννήτριες

Τρία φορτηγά με ανεμογεννήτριες έφτασαν σε περιοχή του Ρεθύμνου, αλλά οι κάτοικοι όχι μόνο απέτρεψαν την διέλευση αλλά τους πήγαν πίσω στο λιμάνι για να μπουν στο πλοίο!

Ant1news

Κάτοικοι χωριών του Ρεθύμνου είναι αποφασισμένοι να δώσουν αγώνα μέχρι εσχάτων για να αποτρέψουν την περαιτέρω εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή τους. Το πρωί του Σαββάτου τρία φορτηγά φορτωμένα με ανεμογεννήτριες κατευθύνθηκαν στο βουνό «Σιδερώτας» στο Ρέθυμνο για προσθέσουν και καινούριες ανεμογεννήτριες στις ήδη 8 που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή.

Εκεί όμως τους περίμενε μια πολύ «θερμή» υποδοχή, καθώς συγκεντρωμένοι κάτοικοι των γειτονικών χωριών τους περίμεναν και εμπόδισαν την διέλευση τους, αναγκάζοντας τον υπεύθυνο  του εργολάβου να δεσμευτεί ότι θα αποχωρήσουν.

Η διαβεβαίωση όμως δεν ήταν αρκετή για τους κατοίκους, οι οποίοι με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα ακολούθησαν τα φορτηγά στο λιμάνι του Ηρακλείου για να δουν με τα μάτια τους την αποχώρηση τους!

Αστυνομικές δυνάμεις παρενέβησαν στο επεισόδιο αλλά χωρίς να δημιουργηθεί περαιτέρω ένταση ή να υπάρξουν συλλήψεις. Η εταιρεία που έχει αναλάβει την εγκατάσταση έχει την σχετική αδειοδότηση αλλά οι κάτοικοι ενίστανται υποστηρίζοντας ότι η απόσταση που προβλέπεται για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών είναι πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή.