X

Υπαναχώρηση των γιατρών για το πλαστικό χρήμα

Μετά τις αρχικές αντιδράσεις, οι γιατροί τάσσονται υπέρ της χρήσης πλαστικού χρήματος. Ποια προϋπόθεση θέτουν.

Ant1news



Αλλαγή στάσης υπήρξε από τους γιατρούς στο θέμα της χρήσης των πιστωτικών καρτών στις συναλλαγές με τους ασθενείς, μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κατέστησε σαφές πως «δεν είμαστε υπέρ των φοροφυγάδων» και τάχθηκε υπέρ της χρήσης των καρτών από τους γιατρούς, με την προϋπόθεση, όμως, να υλοποιηθεί η δέσμευση του υπουργού για διασφάλιση του ιατρικού απορρήτου. Επισήμανε, δε, ότι ο κλάδος ζητά την αποπληρωμή οφειλών του ΕΟΠΥΥ.

Από πλευράς του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε πως «ποτέ δεν στοχοποίησα γιατρούς ή άλλους κλάδους», ενώ πρόσθεσε πως «θα επεκταθεί η χρήση πλαστικού χρήματος και προαιρετικά και υποχρεωτικά».

Όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης, θα προστατευθούν τα προσωπικά δεδομένα και θα υπάρξουν λύσεις σε συνεργασία με τις τράπεζες. «Για τις αποδείξεις ιατρικών δαπανών που προσκομίζουν οι πολίτες, διασφαλίζουμε πλήρως το φορολογικό απόρρητο», τόνισε, ενώ ανέφερε πως το «το ιατρικό απόρρητο είναι πιο πολύ θέμα των τραπεζών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από όλες τις λύσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι το επικρατέστερο είναι ο κάθε γιατρός να αντιστοιχεί στα αρχεία των τραπεζών με έναν μοναδικό κωδικό και όχι με συγκεκριμένη ειδικότητα.

 

Παραμένοντας, δε, στο μέτωπο της φοροδιαφυγής και αναφορικά με τους φορολογικούς ελέγχους… αλά γερμανικά, που προανήγγειλε χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως «για άλλη μία φορά υπήρξε διαστρέβλωση της πραγματικότητας» και σημείωσε πως «δεν ειπώθηκε τίποτα για σπίτια».

«Ωστόσο υπενθυμίζω ότι και σήμερα ο φορολογικός μηχανισμός έχει την δυνατότητα ελέγχων όλο το 24ωρο, ακόμη και σε χώρο κατοικίας εφόσον έχει δηλωθεί ως έδρα», πρόσθεσε.