X

Οι ταινίες της εβδομάδας

Εννέα ταινίες «προσγειώνονται» στις σκοτεινές αίθουσες, ανάμεσά τους και μία παιδική για τους μικρούς σινεφίλ.

Ant1news

Ποικιλία στο κινηματογραφικό μενού αυτής της εβδομάδας, καθώς έξι ταινίες και τρία ντοκιμαντέρ ανοίγουν τις σκοτεινές αίθουσες.

«Mάκβεθ» (Δραματική, 2015, Μεγάλη Βρετανία-Γαλλία-ΗΠΑ, 113’) του Τζάστιν Κέρζελ. Με τους Μάικλ Φασμπέντερ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Ντέιβιντ Θιούλις

 

Μετά το θρίαμβό του στη μάχη, ο Σκοτσέζος πολέμαρχος Μάκβεθ συναντά τρεις μάγισσες, οι οποίες του προφητεύουν πως σύντομα θα ανέβει στο θρόνο. Κυριευμένος από φιλοδοξία και ενθαρρυμένος από τη γυναίκα του, δολοφονεί το βασιλιά και παίρνει τη θέση του.

«Ο αρχάριος» (Κομεντί, 2015, ΗΠΑ, 121’) της Νάνσι Μάγιερς. Με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αν Χάθαγουεϊ

 

Ο 70χρονος χήρος και συνταξιούχος Μπεν Γουίτακερ προσλαμβάνεται από μια εταιρεία πωλήσεων μέσω διαδικτύου ως εκπαιδευόμενος, για να αποδείξει γρήγορα πως η εργασιακή πείρα δεν είναι ποτέ ντεμοντέ.

«Βόλτα στο κενό» (Δραματική, 2015, ΗΠΑ, 123’) του Ρόμπερτ Ζεμέκις. Με τους Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Σαρλότ Λε Μπον, Μπεν Κίνγκσλεϊ

 

Δεξιοτέχνης σχοινοβάτης, ο Γάλλος Φιλίπ Πετί αποφασίζει το 1974 να περπατήσει από τον ένα νεοϋορκέζικο Δίδυμο Πύργο στον άλλο πάνω σε ένα συρματόσχοινο. Κάτι που, εκτός από άκρως επικίνδυνο, ήταν και εντελώς παράνομο.

«Θυσιάζοντας ένα πιόνι «(Δραματική, 2014, ΗΠΑ, 115’) του Εντουαρντ Ζούικ. Με τους Τόμπι Μαγκουάιρ, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Λιβ Σράιμπερ

 

Αποφασίζοντας να αντιμετωπίσει τον Σοβιετικό παγκόσμιο πρωταθλητή στο σκάκι Μπόρις Σπάσκι, ο ταλαντούχος, αλλά ψυχολογικά ασταθής Αμερικανός Μπόμπι Φίσερ εμπλέκεται σε μια πολιτική και μιντιακή διαμάχη που ξεπερνά τα όρια της σκακιέρας και δοκιμάζει τις οριακές αντοχές του.

«Μάνα» (Ντοκιμαντέρ, 2015, Ελλάδα, 70’) της Βάλερυ Κοντάκου

 

Η απίθανη ιστορία μιας ομάδας γυναικών που έγιναν μοναχές για να δημιουργήσουν ένα καταφύγιο για παραμελημένα/κακοποιημένα παιδιά γίνεται ένα τρυφερό ντοκιμαντέρ και συνάμα ένας φόρος τιμής στη δύναμη των γυναικών αυτών αλλά και στην ελπίδα για εναλλακτικές εκφάνσεις της οικογενειακής δομής.

«Bikes vs Cars» (Ντοκιμαντέρ, 2015, Σουηδία, 90’) του Φρέντρικ Γκέρτεν

 

Ταυτόχρονη πρεμιέρα σε δέκα διαφορετικές ελληνικές πόλεις για το ντοκιμαντέρ του Φρέντρικ Γκέρτεν που ερευνά το ποδήλατο και τις δυνατότητες που προσφέρει η χρήση του για τη μεταμόρφωση της σύγχρονης ζωής.

«Η Barbie & οι αδελφούλες της σε μια απίθανη κουταβοπεριπέτεια» (Παιδική, 2015, ΗΠΑ, 76’) του Αντριου Το

 

Ψάχνοντας στη σοφίτα της γιαγιάς τους, η Μπάρμπι και οι τρεις αδελφές της βρίσκουν το χάρτη ενός θρυλικού θησαυρού. Ξεκινούν την αναζήτησή του, έχοντας για βοηθούς μια ομάδα από ατρόμητα κουτάβια.

«Ψυ» (Ντοκιμαντέρ, 2014, Ελλάδα, 67’) της Καλλιόπης Λεγάκη

 

Ντοκιμαντέρ που προσφέρει μια εκ των έσω ματιά στον χώρο της ψυχικής υγείας μέσα από εξομολογήσεις ανθρώπων που ζουν με κάποια ψυχική ασθένεια.

«Κανίβαλοι» (Τρόμου, 2013, Χιλή-ΗΠΑ, 100’) του Ιλάι Ροθ. Με τους Λορένσα Ισο, Αριελ Λέβι

 

Μια ομάδα Αμερικανών ακτιβιστών ταξιδεύει ως το Περού για να σταματήσει ένα κατασκευαστικό έργο που αποψιλώνει το δάσος. Το αεροπλάνο της επιστροφής τους, όμως, πέφτει στη ζούγκλα και οι επιζώντες στα χέρια μιας φυλής κανιβάλων.