X

Ο Ολυμπιακός «έμαθε» την ιστορία του Πειραιά!

Την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία του Πειραιά είχαν η διοίκηση, ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, επισκεπτόμενοι το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πόλης.

Ant1news

 

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Ο Δήμαρχος του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι χωρίστηκαν σε γκρουπ Ελλήνων και ξένων και ξεναγήθηκαν από αρχαιολόγους στους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πόλης.

Οι πρωταθλητές πήραν μία πλήρη εικόνα για την ιστορία της πόλης, που κατά την αρχαιότητα γνώρισε μεγάλη ακμή τόσο ως εμπορικό κέντρο της ανατολικής Μεσογείου όσο και ως πολεμικός ναύσταθμος της αρχαίας Αθήνας. Τα εκθέματα προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και χρονολογούνται από τη Μυκηναϊκή έως και την Ρωμαϊκή εποχή.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, τόνισε: "Ήταν μια ωραία επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο του Πειραιά. Οι παίκτες μας το ευχαριστήθηκαν ιδιαίτερα και θα ξαναέρθουν με τα παιδιά τους. Πιστεύω ότι όλοι οι Πειραιώτες, όλοι οι Έλληνες καθώς επίσης και πολλοί τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα μέσα από τον Πειραιά επισκέπτονται το μουσείο. Είναι καλό και εμείς από την πλευρά μας να πούμε δύο καλές κουβέντες για το μουσείο αυτό και να μπορέσουν να έρθουν όσοι περισσότεροι επισκέπτες μπορούν στα χρόνια που έρχονται. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έρθουν οι Πειραιώτες στο μουσείο γιατί έχει αξιόλογα ευρήματα και αξίζει τον κόπο".

Το 2021 ο Πειραιάς θα διεκδικήσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε σε αυτό: "Ο Πειραιάς διεκδικεί τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για τη χρονιά 2021. Υπάρχει προεργασία από τώρα. Είναι μία δύσκολη διεκδίκηση. Θα κάνουμε ότι μπορούμε σε ένα δύσκολο περιβάλλον για τη χώρα και τον Πειραιά. Πρέπει να έχουμε όραμα για τον Πειραιά. Είναι όραμα για εμάς να διεκδικήσουμε και να πάρουμε την Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021 και όλες οι δράσεις εντάσσονται σε αυτό το πλαίσιο. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό, τον πρόεδρο του και πρώτο Δημοτικό Σύμβουλο, τους ποδοσφαιριστές και τους εκπροσώπους της διοίκησης, καθώς επίσης και τους αρχαιολόγους, τη διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων την κ. Χρυσουλάκη και για την αποδοχή του αιτήματος και για τη σύντομη και εμπεριστατωμένη ξενάγηση που έγινε στους αθλητές".