X

Αλλαγές στη φορολόγηση των ενοικίων

Αποσύρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τη διάταξη για την αύξηση του φόρου από ενοίκια ώστε να γίνουν αλλαγές.

Ant1news



Πίσω παίρνει η κυβέρνηση τη διάταξη που προέβλεπε αύξηση των φορολογικών συντελεστών από την είσπραξη των ενοικίων, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, να αναφέρει πως θα παραμείνει ως έχει η ισχύουσα φορολογική κλίμακα.

Λύση αναζητά η κυβέρνηση και για τα ανείσπρακτα ενοίκια. Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη σταματά η εκχώρηση τους στο δημόσιο, ενώ θα έρθει διάταξη, το συντομότερο, για τον τρόπο φορολογίας τους. Υπενθυμίζεται ότι η διάταξη που αποσύρεται θα είχε αναδρομική ισχύ από την πρωτοχρονιά του 2015.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, κατηγόρησε, επικρίνοντας με δριμύτητα τη ΝΔ ότι καλλιεργεί κλίμα τρομολαγνείας στην κοινωνία, ενώ εμφανίστηκε ανοιχτός σε αλλαγές - «δεν είναι take it or leave it», είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ακόμη, ότι εντός του 2016 θα ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο και εντός του 2017 θα εξομοιωθεί η εμπορική με την αντικειμενική αξία των ακινήτων και διέψευσε την ύπαρξη διάταξης για την επιβολή συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ στα διατηρητέα κτίρια.