X

Φυλάκιση για τους λαθρεπιβάτες ζήτησε ο Πρόεδρος του ΟΑΣΑ

Απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και επιτέθηκε σφοδρά εναντίον του προέδρου του ΟΑΣΑ.

Ant1news



Πρόταση «βόμβα» για μετατροπή του αδικήματος της λαθραίας επιβίβασης στις αστικές συγκοινωνίες από πταίσμα σε πλημμέλημα, διατύπωσε στη Βουλή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Γρηγόρης Δημητριάδης.

«Είχαμε πει ότι και η αποφυγή εισιτηρίων έπρεπε να γίνει πλημμέλεια αντί πταίσματος, όχι προφανώς για να τιμωρήσουμε αυστηρά κάποιον, αλλά απλά και μόνο για να περάσει ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι οι αστικές συγκοινωνίες πρέπει να είναι βιώσιμες και ποιοτικές, αντί να τις κατασπαταλούμε», ανέφερε στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, στη Βουλή.

Ενδεχόμενη υιοθέτηση της πρότασής του από την κυβέρνηση σημαίνει ότι οι λαθρεπιβάτες θα κινδυνεύουν ακόμα και με ποινή φυλάκισης.

Ωστόσο, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, απέρριψε κατηγορηματικά την πρότασή του, βάλλοντας ευθέως κατά του προέδρου του ΟΑΣΑ.

«Δεν μπορώ να καταλάβω πραγματικά τέτοιου είδους προτάσεις. Εγώ λέω να τους εκτελούμε κιόλας», ανέφερε ο κ. Σπίρτζης. «Και αυτά ειδικά όταν τα λένε άνθρωποι που είναι πολλά χρόνια στις ηγεσίες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Έχουν ευθύνη για το χάλι τους, έχουν ευθύνη για τις προτάσεις που έχουν κάνει (…). Κι έχουν ευθύνη και αυτοί που τους έβαλαν σε αυτές τις θέσεις, όπως έχουμε ευθύνη κι εμείς που για τους λόγους που έχουμε πει, δεν τους έχουμε αλλάξει ακόμα», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο υπουργός, «αυτή ήταν και η αρχική πρόταση που μας πρότειναν οι θεσμοί, να αλλάξουμε τον Ποινικό Κώδικα».