X

Τεμάχισαν νεκρό λιοντάρι μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών (Βίντεο)

Ζωολογικός κήπος προσκάλεσε τους επισκέπτες του να παρακολουθήσουν τη νεκροτομή ενός νεαρού λιονταριού.

Ant1news

Διχάζει την κοινή γνώμη η επιλογή του ζωολογικού κήπου της πόλης Οντένσε, στη Δανία, να παρουσιάσει στους επισκέπτες του τη νεκροτομή ενός μικρού λιονταριού.

Το νεκρό λιοντάρι βρισκόταν στα ψυγεία του ζωολογικού κήπου εδώ και μήνες. Οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να του κάνουν ευθανασία, επειδή είχαν πολλά λιοντάρια και δεν έβρισκαν κανένα άλλο πάρκο για να το φιλοξενήσει.

Πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, παρακολούθησαν τη νεκροτομή… κρατώντας τη μύτη τους, εξαιτίας της έντονης δυσωδίας.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου έδειξαν στους επισκέπτες τα ζωτικά όργανα και τον σκελετό του άτυχου λιονταριού, για εκπαιδευτικούς λόγους.

«Είναι κάτι που κάνουμε εδώ και 20 χρόνια. Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο αυτό που έγινε σήμερα και αποτελεί μέρος ενός εκπαιδευτικού προγράμματος», δήλωσε στα τηλεοπτικά συνεργεία η Νίνα Κρίστενσεν.

Πριν από ενάμιση χρόνο, ο ζωολογικός κήπος της Κοπεγχάγης είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων όταν σκότωσε μία νεαρή καμηλοπάρδαλη. Το ζώο είχε τεμαχιστεί μπροστά στα μάτια των επισκεπτών και το κρέας του δόθηκε ως τροφή στα λιοντάρια.

Προσοχή, το βίντεο της νεκροτομής περιλαμβάνει σκληρές εικόνες: