X

Bloomberg: Συναντήσεις ομολογιούχων με Eurobank, Alpha, Εθνική

Εξετάστηκε η ανταλλαγή των τίτλων τους με μετοχές στις ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου.

Ant1news

Τρεις ελληνικές τράπεζες είχαν συνάντηση με ομάδα ομολογιούχων τη Δευτέρα και συζήτησαν το ενδεχόμενο να διενεργηθούν swap των ομολόγων τους, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο δύο πηγές με γνώση του θέματος.

Η Eurobank και η Alpha Bank εξετάζουν το ενδεχόμενο να προτείνουν στους ομολογιούχους την ανταλλαγή των τίτλων τους με μετοχές, τόνισαν οι πηγές του πρακτορείου. Η Εθνική, που επίσης παραβρέθηκε στη συνάντηση, ενδέχεται να εξετάσει ένα swap, αναλόγως του τιμήματος στο οποίο θα διενεργηθεί η πώληση μεριδίου της θυγατρικής της στην Τουρκία, Finansbank, υπογράμμισαν οι ίδιες πηγές.

Τα ομόλογα των τραπεζών, μεταξύ των οποίων και της Πειραιώς που ανακοίνωσε τους όρους μιας προτεινόμενης ανταλλαγής, ενισχύθηκαν καθώς οι επενδυτές είδαν μια ευκαιρία να ανταλλάξουν τίτλους που έχουν υποχωρήσει σε επίπεδα έως και 43 σεντς στο ευρώ, με μετοχές στις ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες.

 

«Οι τράπεζες και οι ρυθμιστικές αρχές  θα ήθελαν τέτοιες κινήσεις καθώς είναι ευκολότερο το ξεκαθάρισμα και μειώνει τα νομικά ρίσκα από την επιβολή ενός σκληρού bail in», σχολιάζει ο αναλυτής Jakub Lichwa της Daiwa Capital Markets. Οι αγοραστές ομολόγων έχουν μια καλή ευκαιρία να βγουν κερδισμένοι εάν τα swap διενεργηθούν εντός του έτους, λόγω των πολύ χαμηλών δεικτών τιμής προς λογιστική αξία των τραπεζικών μετοχών, υπογράμμισε.

Οι εκπρόσωποι Τύπου των Eurobank και Alpha Bank δεν σχολίασαν το δημοσίευμα. Ο εκπρόσωπος της Εθνικής, Δημήτρης Σπυρόπουλος, είπε ότι η τράπεζα δεν έχει άμεσα σχέδια για ανταλλαγή ομολόγων.