X

Λιού σε Ντάισελμπλουμ: Μειώστε ουσιαστικά το χρέος της Ελλάδας

Σαφές μήνυμα ότι πρέπει να υπάρξει αποτελεσματική λύση για το ζήτημα του ελληνικού χρέους έστειλε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ στον επικεφαλής του Eurogroup.

Ant1news



Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το Reuters, o κ. Λιου κάλεσε την Ευρώπη να παράσχει μία ουσιαστική ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, επανέλαβε τη σημασία που έχει η ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ «θα πρέπει να συνεχίσει να εμπλέκεται με όλα τα μέρη», σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου του Αμερικανικού ΥΠΟΙΚ.

Η συνομιλία Λιου-Ντάισελμπλουμ έγινε μία ημέρα μετά το "μυστικό" ραντεβού που είχε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον αναπληρωτή Υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Νταλίπ Σινγκ.