X

Αλεξιάδης: Αντικατάσταση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση με σταθερά φορολογικά μέτρα

Τις επόμενες ημέρες οι τελικές αποφάσεις για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση και τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας. Τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ.

Ant1news

Από συγκεκριμένα σταθερά φορολογικά μέτρα θα αντικατασταθεί ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο κ. Αλεξιάδης μέσω του Mega διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση αναφέροντας ότι «υπάρχει σαφής πολιτική κατεύθυνση» και επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η παραμονή του ΦΠΑ στο 13%.

«Ο ΦΠΑ δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κάποια υπόθεση φοροδιαφυγής, αλλά με συγκεκριμένα, σταθερά φορολογικά μέτρα» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πάρα πολλές εναλλακτικές που εξετάζουμε.

Υπενθυμίζεται οτι το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η προθεσμία για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση που έληξε χθες Παρασκευή θα παραταθεί έως την επόμενη Παρασκευή 23/10/2015 και έως τότε θα ανακοινωθεί η οριστική απόφαση της κυβέρνησης.

Σε ο, τι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας ο κ. Αλεξιάδης υποστήριξε ότι θα υπάρξει μετατόπιση των βαρών από τα μικρά και φθηνά οχήματα στα μεγάλα και ακριβά. Όπως είπε οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες .

«Μέσα στο 2016, θα προχωρήσουμε σε αλλαγές, ώστε να κάνουμε το σύστημα πιο δίκαιο» υπογράμμισε ο υπουργός.

Σε ο, τι αφορά τα πρόστιμα για τις φορολογικές παραβάσεις είπε ότι οι επιβαρύνσεις θα πρέπει να είναι πιο φιλικές, προκειμένου να καθίσταται πληρωτέο το πρόστιμο και ξεκαθάρισε οτι «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα παραγραφής». 

Για τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι θα παραμείνει ως έχει και το 2015, ενώ διέψευσε τα σενάρια περί αύξησης στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε για την αλλαγή των αντικειμενικών αξιών από το 2016 και την επιβολή ενός νέου, πιο δίκαιου φόρου, με στόχο την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ.