X

Η «Μarm eλλada» κέρδισε τις εντυπώσεις σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό

«Έκλεψε» τις εντυπώσεις στον Ευρωπαϊκό Ecotrophelia Europe 2015 η βιολογική μαρμελάδα που δημιούργησαν οι φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Ant1news

Εξαιρετική παρουσίαση -κερδίζοντας τις εντυπώσεις στον Ευρωπαϊκό Ecotrophelia Europe 2015, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 4-6 Οκτωβρίου 2015 στο Μιλάνο της Ιταλίας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων Food expo- πραγματοποίησε η ελληνική ομάδα από το ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, Τμήμα τεχνολογίας τροφίμων, στην Καρδίτσα η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση στον ελληνικό διαγωνισμό Ecotrophelia 2015, συμμετέχοντας με το προϊόν «marm eλλada».

Συνολικά, δεκαέξι ομάδες φοιτητών πανεπιστημίων από ισάριθμες χώρες της Ευρώπης (Ουγγαρία, Γαλλία, Ιταλία, Κροατία, Σερβία, Σλοβενία, Δανία, Αυστρία, Ενωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Βέλγιο, Ελλάδα, Γερμανία, Ρουμανία, Ισπανία, Ισλανδία) παρουσίασαν τα καινοτόμα προϊόντα τους ως νικήτριες των αντίστοιχων διαγωνισμών σε εθνικό επίπεδο. Το ECOTROPHELIA Europe GOLD κέρδισε η ομάδα από την Ουγγαρία για το προϊόν "VeSage". ένα αλλαντικό με βάση τα λαχανικά, tο ECOTROPHELIA Europe SILVER κέρδισε η ομάδα της Ιταλίας για το "Fresh-App", ένα οικολογικό με μειωμένο ποσοστό αλκοόλ, που προέρχεται από φλούδες μήλου και πορτοκαλιού και το ECOTROPHELIA Europe BRONZE κέρδισε η ομάδα της Γαλλίας για το προϊόν "Gréneo", ένα γευστικό και τραγανό μούσλι με βάση τα όσπρια, που έχει πικάντικη αλλά και γλυκιά γεύση.

Η «marm eλλada» είναι μια μοναδική βιολογική μαρμελάδα λαχανικών με υψηλή διατροφική αξία, με ιδιαίτερο άρωμα και έντονο πορτοκαλί χρώμα. Η ομάδα αυτή των φοιτητών με τον επιβλέποντα καθηγητή Θεοφάνη Γεωργόπουλου απευθύνει παράλληλα ευχαριστίες για την άμεση υποστήριξη του προϊόντος, το ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, την εταιρία ζαχαροπλαστικής Στεργίου (Μεταμόρφωση Αττικής), το εργαστηρίου γραφικών τεχνών «Δημιουργία» στην Καρδίτσα, τον τοπικό παραγωγό αγροτικών προϊόντων στην Καρδίτσα κ. Όμηρου Ντάφου, το εργαστήριο αναλύσεων τροφίμων «Foodallergenslab», την εταιρία μαζικής εστίασης "Brothers" στην Καρδίτσα και το εκπαιδευτικού προσωπικού του ΤΕΙ Θεσσαλίας, την κ. Γλυκερία Καραγκούνη και κ. Θανάση Μανούρα.

Στον ευρωπαϊκό Ecotrophelia Europe 2015, σύμφωνα με τον κ. Γεωργόπουλο, επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο γνώσεων των Ελλήνων φοιτητών. Το προϊόν «marm eλλada» που έχει αναπτύξει η ομάδα του ΤΕΙ Θεσσαλίας είναι μοναδικό στην Ευρώπη και αναδεικνύει την ευρηματικότητα και δημιουργικότητά των παιδιών, και για αυτό άλλωστε ξεχώρισε και στον εθνικό διαγωνισμό και είμαστε υπερήφανοι για τη σκληρή τους δουλειά. Οι φοιτητές μας απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι υπάρχει ελπίδα και μέλλον.

Η συμμετοχή του ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ στο Διαγωνισμό ECOTROPHELIA ΕUROPE 2015 έδωσε τη δυνατότητα, σύμφωνα με τον ίδιο, στους νέους φοιτητές του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία και να αποδείξουν ότι ξεχωρίζουν στον έντονα ανταγωνιστικό ευρωπαϊκό χώρο παρόλο που είχαν στην διάθεση τους ελάχιστα οικονομικά και υλικά μέσα.

Το προϊόν της ελληνικής συμμετοχής, για το οποίο υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από εταιρείες να κυκλοφορήσει άμεσα στην αγορά, συνδυάζει την υπέροχη γεύση και χρώμα με την καινοτόμο χρήση λαχανικών αντί φρούτων, των φυτικών ινών (ινουλίνης από αγγινάρα) και φυσικών γλυκαντικών της στέβιας ως υποκατάστατων της ζάχαρης, καταλήγει ο κ. Γεωργόπουλος.