X

Μπαγκέτα 122 μέτρων κατασκευάστηκε στο Μιλάνο

Μπαγκέτα 122 μέτρων κατασκευάστηκε στο Μιλάνο 60 Γάλλους και Ιταλούς αρτοποιούς. Κέρδισε μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες!

Ant1news

Η μεγαλύτερη μπαγκέτα του κόσμου, μήκους 122 μέτρων, κατασκευάστηκε στο Μιλάνο της Ιταλίας από 60 Γάλλους και Ιταλούς αρτοποιούς!

Το ιδιαίτερο αυτό ψωμί παρασκευάστηκε μέσα σε επτά ώρες, καθώς για κάθε 20 μέτρα μπαγκέτας χρειάστηκαν περίπου 60 λεπτά, προκειμένου να βγει αφράτο μέσα και κρατσανιστό απέξω.

Η τεράστια αυτή μπαγκέτα που επάξια κέρδισε μια θέση ανάμεσα στα Ρεκόρ Γκίνες δυσκόλεψε αρκετά τους αρτοποιούς όχι μόνο λόγω του μεγέθους της αλλά και λόγω του ότι εκείνοι εργάστηκαν σε εξωτερικό χώρο.

«Ήταν δύσκολο να φτιάξουμε μια μεγάλη μπαγκέτα  επειδή δουλεύαμε εξωτερικά, στο κρύο και για τη ζύμη μας δεν ήταν ότι καλύτερο», δηλώνει ο Dominique Anract, ένας από τους αρτοποιούς που έχει δικό του φούρνο στο Παρίσι.

Όταν καταγράφηκε το ρεκόρ, η μπαγκέτα κόπηκε σε κομμάτια και αφού αλείφθηκε με πραλίνα φουντουκιού, μοιράστηκε στο κοινό, το οποίο δήλωσε ενθουσιασμένο!