X

Γεροβασίλη: Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου η ψήφιση των προαπαιτούμενων

Τι είπε για το 23% στην εκπαίδευση, το ασφαλιστικό και τα σενάρια περί επιβολής έκτακτης εισφοράς.

Ant1news

Μέχρι τις 10-15 Νοεμβρίου θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί τα προαπαιτούμενα και τα υπόλοιπα θα εφαρμοστούν με υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο Mega  ανέφερε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας η κυβέρνηση θα έχει καταλήξει σε αποφάσεις για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση και διευκρίνισε ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να βρεθεί λύση ώστε να μην ισχύσει το μέτρο, το οποίο χαρακτήρισε «άδικο».

Σε ο, τι αφορά το ασφαλιστικό υπογράμμισε ότι δεν είναι βιώσιμο και θα καταρρεύσει μέχρι το 2018, αν δεν ληφθούν μέτρα.

«Μεταρρυθμίζουμε το σύστημα από μηδενική βάση. Πιστεύουμε ότι σε ένα χρόνο θα έχουμε διαμορφώσει μία άλλη πραγματικότητα για τη χώρα, με σκληρή δουλειά που πρέπει να κάνουμε» τόνισε.

Σχετικά με τα σενάρια περι επιβολής έκτακτης εισφοράς για το ασφαλιστικό, η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι ήδη διαψεύστηκε από τον αρμόδιο υπουργό.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς είναι μια διαρκής διαδικασία, στην οποία η κυβέρνηση έχει θέσει προτεραιότητες. «Υπήρχαν δεσμεύσεις χρονικές για να φτάσουμε στην πρώτη αξιολόγηση, ώστε να ανοίξει η συζήτηση για τη μη βιωσιμότητα του χρέους», τόνισε και συμπλήρωσε πως «ξέρουμε ότι πολλά μέτρα είναι άδικα, είναι δύσκολο να εφαρμοστούν. Ωστόσο, προχωρούμε σε μία τακτική υποχώρηση, ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα» συμπλήρωσε.